Beköszöntött az ősz, ami több dolgot is jelent. Az idő alaposan lehűlt, sárgulnak és hullanak a falevelek, valamint felélénkült a játékkínálat is. Ez a nagy, AAA kategóriás megjelenések időszaka, amikből bizony októberben is bőven kijutott. Lássuk, milyen említésre méltó címek közül válogathattunk ebben a hónapban!

FIFA 22

A Konami nem remekelt az eFootballal, a FIFA 22 viszont idén is jól teljesített. Az EA által kiadott játék a Ferencváros licencével erősített, a játékmenet élvezetes, noha igazán jelentős újdonságot most sem tudott felmutatni. Ennek ellenére a focirajongóknak a FIFA 22 kötelező darab, különösen amiatt, hogy a PES-ből lett eFootball csúfosan leszerepelt a kritikusok és a játékosok előtt egyaránt.

Far Cry 6

Az Ubisoft hosszú utat tett meg az első Far Cry óta, és most, majdnem két évtizeddel később el lehet mondani, hogy a hatodik kaland is elég érdekes és egyedi lett. A francia fejlesztő ráadásul kellően egyedi módon próbál játékra ösztökélni. A helyszín szép, az akció izgalmas, megéri minél több időt eltölteni Yara szigetén. A sorozat rajongóinak erősen ajánlott a Far Cry 6, de az FPS műfaj kedvelőinek is bőven megér egy próbát.

Crysis Remastered Trilogy

A Crysis eredeti megjelenésekor azzal híresült el, hogy a kor legerősebb PC-jeit is képes volt térdre kényszeríteni. A 2007-ben kiadott első epizód még a mai napig nevezetes, ugyanakkor a Remastered verziót egy „jól” sikerült szivárgás után villámgyorsan elhalasztották. A játék nem sokban változott az eredetihez képest, így a felújított verziót leginkább azoknak lehet ajánlani, akik nem játszottak az eredetivel. Pakkban megvásárolva ráadásul az ára is kedvező.

 

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

A horror antológia legutóbbi része egy merőben új helyszínre, az iraki sivatagba kalauzolja el a játékost. A háttértörténet érdekes, a fő sztori azonban nem lett a legjobb, és az akciórészek is túlsúlyba kerültek a horror rovására. A fejlesztő ugyanazt a formulát lőtte el harmadszorra, így a kérdés az, hogy mennyire bejövős az, hogy ugyanazt adják el újra meg újra.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

A Galaxis Őrzői-filmek az MCU-ban is önálló szeletet, látványvilágot képviselnek, karaktereikkel és humorukkal pedig Űrlord és szedett-vedett csapata egyből belopta magát a Marvel-rajongók szívébe. A Square Enix rájuk építő játéka, a Marvel's Guardians of the Galaxy az összes neves szereplőt és már ismerős vicceket felvonultatja, így a rajongók tetszését garantáltan elnyeri.