Matt Reeves 2022-ben bemutatott Batman-filmjének spinoff-sorozata, a Pingvin szeptember 20-án debütált a Max nevű streaming-platformon, és a kritikák már a kezdettől fogva szinte egyöntetűen dicsérik a szériát. Most befutottak az első rész nézettségi adatai is, ami alapján mindenki boldogan konstatálhatja, hogy a közönség is szereti a Colin Farrell alakította dörzsölt, nagyratörő gotham-i maffiózót. Az HBO jelentése szerint minden platformjukat egybeszámolva a sorozat összesen 5,3 millió nézőt hozott az indulása óta csak az USA-ban.

Ez hihetetlenül erős eredménynek számít, mivel a szintén óriási sikert aratott Utódlás záróévadának első epizódja 4,9 millióig jutott ugyanennyi idő alatt, A Fehér Lótusz második évadának kezdőrésze pedig 4,1 millió nézőig. Idén csak a True Detective új évadának, a Night Countrynak a nyitánya hozott jobb számokat, azt összesen 5,7 millió néző követte nyomon, ám az, hogy az egy jól bejáratott sorozat sokadik szezonja volt, szintén a Pingvin malmára hajtja a vizet. Ennél a The Last of Us produkált szebb eredményt még a tavalyi év januárjában – ugyan a négynapos adat nincs meg, de a népszerű videojáték alapján készült széria 4,7 milliónál járt egy nap után, két nap után pedig több mint 10 millió nézőnél.

Ahogy korábban említettük, a Pingvin kritikái is nagyszerűek, a Rotten Tomatoeson 94%-on áll, a közönségszavazatok alapján pedig 89%-on, és az IMDb-n is szép pontokat kapott eddig, közel 10 000 szavazatot követően 8,8-as értékeléssel büszkélkedhet.

A borítókép forrása: HBO