• Júniusban érkezhet az Immortals of Avenum
  • A veteránokból álló Ascendant Studios első játéka
  • Amit a tavalyi TGA során leplezett le az Electronic Arts
  • A megjelenési dátumot billbil-kun osztotta meg Twitteren

Ugyan már 2019-ben megalapította új stúdióját a Dead Space kreatív rendezője, a Sledgehammer féle Call of Duty-epizódokon is munkálkodó Bret Robbins, az Ascendant Studios első játékának bemutatkozására egészen a tavalyi The Game Awards-ig kellett várnunk. A neves rendezvényen leplezte ugyanis le az Electronic Arts az Immortals of Avenum névre hallgató FPS-t, méghozzá egy rendkívül látványos előzetes keretében. Az Unreal Engine 5-öt használó lövölde egy eddig nem látott, mágiával erősen átitatott világban játszódik majd, és kizárólag az egyjátékos élményre fókuszál, a kiadó tehát ismét szerezhet egy jó pontot a hírhedt "a single-player játékoknak nincs jövője" kijelentése után. A PC-re, PS5-re és Xbox Series konzolokra érkező alkotásnek eddig nem volt konkrét megjelenési dátuma (csak az idei startot erősítették meg a trailer végén), de egy informátornak hála most megtudhattuk, hogy pontosan mikor érkezik.

A már többször is megbízható információkat szállító billbil-kun osztotta meg Twitteren, hogy július 20-án fogja kitárni mágikus kapuit az Immortals of Aveum, ami elég közel van, és mivel abban a hónapban nem lesz olyan sok megjelenés (a Diablo 4 és a Final Fantasy 16 júniusban érkezik), így megvan az esélye, hogy jól teljesítsen. Már csak azért is, mert ugyan ez lesz a csapat debütáló játéka, az Ascendant Studios igazi veteránokból áll, hiszen a tagjai olyan címeken dolgoztak korábban, mint például a The Walking Dead, a Gears of War, a The Elder Scrolls-széria vagy épp a Bioshock. Okkal lehetünk tehát optimisták, és úgy fest, pár hónapon belül már ki is derül, hogy megérte-e a várakozás.

Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy fantasy világba helyezett Call of Duty? Ilyen! Ha érdekel az Immortals of Aveum, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.