Notch, polgári nevén Marcus Persson a Minecraft atyjaként várt világhírűvé, a játékot és a stúdióját eladva pedig dollármilliárdossá – legendák szólnak Los Angeles-i luxusházáról és az ott zajló partikról, ahová Marcus boldog-boldogtalant meghív,  aki szeret játszani, enni, mozizni, kokainozni... izé, szóval jól érezni magát.

Persze nem csak kurv... izé, szóval nem csak játszik egész nap az újdonsült milliárdos, hanem fejleszt is, konkrétan programozik, olyan játékokat, amiket ő akar. És néha, ha kedve van, szóba áll a rajongóival is, akik közül persze sokan elfordultak tőle, amiért sokak szerin 2,5 milliárd dollárért eladta a lelkét a Microsoftnak (hozzáteszem, ennyiért az enyémet is vihetik, hallja, Mr. Nadella?).

„Ez az egy szem csodapónis dolog nem volt könnyen emészthető.” – kezdte nemrég egy Twitterről induló, egész személyes önvallomását Notch. „A Minecraft kiugró sikerét megismételni lehetetlen lenne. De már jól vagyok így. Emlékeztem, hogy régen milyen klassz volt csak szórakozásból játékokat fejleszteni, és most visszatértem az apró prototípusokhoz, amiket meg sem mutatok senkinek. És bizony visszatért a szórakozás érzése! A programozás idegesítő és frusztráló, de NAGYON JÓ BULI. És ugye senki sem ítél el a játszhatatlan prototípusok miatt. :D”

Szóval Notch köszöni, jól van. Hogy lesz-e még nagyobb játéka, senki sem tudja, talán ő maga sem. Mi mindenesetre nem temetnénk ezt a fiatal pénzeszsákot, mert azért a Minecraftnek is elő kellett törnie valahonnan. És milyen király lett volna már az a 0x10c!

Notch