Tényleg nehéz írni a 3DS-ről, ezt ugyanis látni kell, képen nem lehet rendesen bemutatni, szavakkal nem lehet rendesen leírni azt az egyszerű tényt, hogy működik. Közel fél órán át volt lehetőségünk nyomkodni a demókészülékeken futtatott bemutatóverziókat, és egymást túllicitálva ecseteltük, hogy mennyire rendben van ez a készülék. Tényleg 3D-s képet ad, valóban van mélységélesség, és térben látjuk a dolgokat a kis kézi masina felső képernyőjén, ami nagyobb, mint a DSi XL hasonló kialakítása, és a felbontás is jóval magasabb.

GURU Extra ***A hírek popupjaA bemutató alkalmával lehetőségünk volt mozielőzetesek megtekintésére 3D-ben, aztán volt egy tipikus gyerekjáték (Nintendogs + Cats), ahol egy kisállattal lehetett játszani, és itt nem csak a térélmény volt meg, de adottak voltak a DS érintőképernyős funkciói is, azaz simogathattuk az ebet, dobálhattunk neki labdákat (a jószág vissza is hozta azokat), csinosíthattuk a kis állatot, mindezt tényleg 3D-ben, úgy, hogy nem csupán az eb volt háromdimenziós, de a tárgyak és maga a szoba is, és ami a legjobb, hogy nem rögzített képet néztünk, hanem a 3DS új analóg gombjának köszönhetően akár szét is nézhettünk odabent, ami alapvetően egy egyszerű dolog, de mégis hihetetlen pluszt adott magának a játéknak.

Persze mindez csak a kezdet volt, láttuk a Kid Icarus új részét, a Pilotwings Resortot, a Resident Evil: Relevationst, a Mariokartot és a Metal Gear Solid harmadik részének 3D-s bemutatóját, és állítjuk, hogy a kis gép grafikája szebb, mint például a PS2-é, és nem győzzünk hangsúlyozni, hogy a 3D nem kamu, nem zavaró, tényleg működik, és tényleg hozzápakol még egy dimenziót a játékhoz, nem csak képileg, de élmény szinten is.

Tény, hogy a szem nem ehhez van szokva, hosszabb idejű játék után előjöhet némi fejfájás, illetve érzékelni kezdjük, hogy ez nem természetes, de a 3D mélysége állítható a kis ketyerén (így ha úgy érezzük, hogy már bandzsítunk, akkor visszavehetünk belőle), sőt, teljesen ki is kapcsolhatjuk, hogy pihentethessük a szemünket. Ha lesz rá lehetőségetek, akkor mindenképpen próbáljátok ki valahol a a 3DS-t, hogy a saját szemetekkel lássátok a „csodát”, a 3D élményt, amihez nem kell semmi plusz, még szemüveg sem -– csak nézed és a játék képei 3D-ben peregnek előtted. Amíg nem láttad, nem hiszed, de amint megtapasztalod, jó eséllyel azonnal be akarsz majd szerezni egyet...