• Augusztus 22-én debütál az HBO Max műsorán a Sárkányok háza
  • A Targaryenek felemelkedését bemutató széria a TH cselekménye előtt 200 évvel játszódik
  • Jelenetképek érkeztek

A Gyűrűk Ura és a Harry Potter filmek tavalyi jubileuma után fantasy reneszánsz várja a műfaj rajongóit. A megújult Warner Harry Potter univerzum építésébe fog, tanévkezdésre érkezik A Hatalom Gyűrűi az Amazontól, ám mindenekelőtt augusztus 22-én debütál az HBO Max műsorán a Sárkányok háza. Az első Trónok harca mellékprodukció háromszáz évvel az anyaszéria cselekménye előtt játszódik, a Targaryenek felemelkedésének hosszú történetét mutatja be.

A főhősök bemutatkozása óta érkezett egy előzetes, illetve egy betekintő videón láthatjuk a forgatás grandiózus, épített díszleteit. Néhány látványos jelenetrészlet is bekerült az alábbi montázsba.

George Martin korábban úgy nyilatkozott, hogy sötét és zsigeri sorozatot készített az HBO. Az ajánlók alapján az eredetihez hasonló műre számíthatunk. Ez persze nem lehet véletlen: bár a Weiss-Benioff páros búcsút intett Westeros földjének, ott van a stábban az ikonikus Trónok Harca epizódokat (pl. HardhomeBattle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi.