Nextgenre dolgoznak a GTA V fejlesztői

A GTA V-ön dolgozó Rockstar North igen érdekes állásajánlatot tett elérhetővé. A hivatalos leírás szerint olyan szoftvermérnököt keresnek, aki jelentős tapasztalattal bír a modern grafikus motorok fejlesztése terén, és részt tudna venni egy új technológia kidolgozásában, mely jelenlegi és következő generációs hardverekre íródik. A rendereléstől kezdve a grafikai megjelenítésen át a speciális effektekig mindenhez értenie kell az illetőnek, szóval ha valaki úgy gondolja, hogy kiugrik Skóciába a srácokhoz, jobban teszi, ha felköti a gatyát. Egyébként a Rockstar San Diego is új arcokat keres, hogy a RAGE motor fizikai rutinját fejlesszék tovább, és mindkét brigádnak elkélne pár hálózati szakértő is.

Valami tehát készül, a Rockstar a GTA V tavaszi megjelenése ellenére is teljes gőzzel kormányozza csapatait a nextgenek felé. Az új konzolok vélhetően 2013 nyarán mutatkoznak be, és ha hihetünk a pletykáknak (na meg Bobby Koticknak), legalább az egyik megjelenik az ünnepekre. Persze, a GTA VI-ra még várnunk kell majd egy darabig, de ha emlékszünk még Niko bemutatkozására a mostani gépeken, akkor talán kijelenthetjük, hogy megéri türelmesnek lenni.

A GTA V egyébként "tavasszal" jön Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, a PC-s változat létjogosultsága egyelőre nem dőlt el a Rockstar Games vezetése szerint.