A Newtoy névre keresztelt céget az a Paul és David Bettner alapította, akik az Ensemble égisze alatt olyan nagy sikerű játékok munkálataiban vettek részt, mint az Age Of Empires-sorozat, vagy a tavaly boltokba került Halo Wars, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy tapasztalat az van, no de mihez kezdenek ennyi szaktudással? Nos, a fiúk a képregénykészítő Ashley Wooddal (Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel, World War Robot, Hellspawn) szövetkezve egy robotos akciójátékba kezdtek, World War Robot néven, amit iPhone-ra és iPod Touchra szeretnének megjelentetni.

A projekt a vallási okok miatt több részre szakadt Föld és a Mars között dúló háborút fogja bemutatni egy epikus történet keretében, melyben „ember-robot drámai helyzetekkel, politikai intrikával, lehengerlő csatákkal és egy csipetnyi fekete humorral” fognak szembesülni a leendő játékosok.

A texasi székhelyű cég kreatív direktora, Paul Bettner elmondta: az az álmuk, hogy egy új módját teremtsék meg a játékfejlesztésnek, amit szerintük úgy lehet elérni, ha eltávolodnak a nagy cégek monoton munkamódszereitől. Az pedig, hogy Ashley Wooddal dogozhatnak együtt, ezen álom megvalósulása.

Sok sikert kívánunk nekik!