Örömtüzeket gyújtottak a veterán  játékosok, amikor megtudták, hogy a King's Quest-sorozat jogai a Telltale-hez kerültek. A csapat ugyanis, bár már rég nem klasszikus jellegű kalandjátékokat gyárt, sikerrel támasztotta fel a Monkey Island- és Sam & Max-sorozatokat, mi több, kiválóan adaptálta a The Walking Dead képregényt is. Nem nagyon van tehát náluk alkalmasabb brigád erre a kényes feladatra. Sajnos azonban a kishajó elúszott, a jogok visszakerültek az Activisionhöz.

"Noha itt, a Telltale-nél nagyon szeretjük a King's Questet, megerősíthetjük, hogy már nem dolgozunk a franchise-zal. Ugyan tavaly megpróbáltunk megállapodni egy harmadik féllel, hogy kiszervezve készítsük el a programot, sajnos a tárgyalások kudarcba fulladtak." -- nyilatkozta Steve Allison a Digital Trendsnek.

A Telltale 2011-ben jelentette be, hogy rebootolják a szériát, de ebből már sajnos semmi nem lesz. Ugyanakkor lehetséges, hogy az Activison kezd valamit a jogokkal. Paul Trowe, a Leisure Suit Larry-sorozat társalkotója kapcsolatba lépett a kiadóval a Telltale-es szerződés lejárta ügyében, és állítása szerint azt a választ kapta, hogy "elvesszük tőlük [mármint a Telltale-től], mert mi fogjuk megcsinálni". Trowe jó kapcsolatot ápol a Sierra egykori istennőjével, a King's Quest kitalálójával, Roberta Williamsszel is, akit szintén érdekel, mit akar az Activision a licenccel.

Az újoncoknak egyébként nem csenghet ismerősen a King's Quest cím, hisz egy, a számítógépes játékvilágot meghatározó, '80-as évekből származó sorozatról beszélünk, ami gyakorlatilag egyedüliként vitte sikerre az azóta már bedőlt Sierrát. Point 'n' click-kalandokról van egyébként szó, melyek főhőse Graham király, egy mesebeli birodalom uralkodója, akinek földjénél már csak szíve nagyobb. Érdekesség, de egy modern epizód már készült az utóbbi években: azt a most épp a Cognitiont készítő (demó itt) Phoenix Online rakta össze The Silver Lining cím alatt, és egész jó lett, ahhoz képest persze, hogy ingyen adják. Alant az első King's Quest egy képe látható -- hát igen, hosszú utat tettünk meg.

Nem készít King's Questet a Telltale