A gyerekek szőnyegeit számos fazonban és alapanyaggal megvásárolhatjuk. Padlószőnyegek, mesefigurás szegett szőnyegek, játszószőnyegek várnak az üzletekben. Tekintsük át, mit érdemes figyelembe venni, amikor gyerekszőnyeget vásárolunk.

A gyerekszoba kialakítása

Ahhoz, hogy a gyerekek szobája barátságos kis fészek lehessen, ahol öröm a játék, harmóniára és kényelemre van szükség. Az élénk színeket érdemes elkerülni, mert ezek inkább serkentik, mintsem megnyugtatják a kicsiket.

Rendezzük be pihe-puha kiegészítőkkel a gyerekbirodalmat. Egy szőnyeg, amelyen ülve komfortosan eljátszhatnak a gyerekek, fontos kelléke a szobának. Nem mellesleg az esetleges hideget is tompítja, ami a padló felől érkezik. Az aranyos gyerekminták pedig feldobják az egész helyiség hangulatát.

A játszószőnyeg szórakoztat és fejleszt

A játszószőnyegek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek mind a szülők, mind a babák körében. A legváltozatosabb méretekben, színekben és tematikával találunk játszószőnyegeket a bababoltok termékei közt is. A háton fekvő babák imádják a lelógó játékokkal felszerelt szőnyegeket. Ezek fejlesztik a szem-kéz koordinációt és a finommotorikát.

A magasabb peremmel rendelkező játszószőnyegek a játékok tárolására is alkalmasak. Emellett a káva bent tartja a piciket a szőnyeg területén, nem utolsósorban pedig gyönyörűen mutat. Könnyen mozgathatóak ezek a fazonok, így akkor is szemmel tarthatjuk a babát, ha főzünk vagy lazítunk egy kicsit.

https-babaagynemubolthu-2022-marcius-cikk1.jpeg

Szivacsból készült gyerekszőnyegek

A textilből készült gyerekszőnyegek mellett nagy sikere van a különféle, szivacsból készült termékeknek is. Ezek a szőnyegek általában variálhatóak, mivel több kisebb darabból állíthatjuk őket össze. Ezzel tökéletesen a gyerekszobára vagy épp a nappalinkra szabhatjuk a szőnyeget.

Higiéniai szempontból is előnyösek ezek a fazonok, mert a puha, ám mégis szilárd felületet könnyű tisztán tartani. A legkisebb gyerekek azért szeretik, mert kúszni és mászni is kényelmesen tudnak a szivacson. A nagyobbak pedig csodás, színes felületen csücsülve játszhatnak. Sőt, akár maga a szőnyeg összeállítása is lehet a játék.

Ügyeljünk az alapanyag minőségére

Bármely szőnyeget is választjuk gyermekünk szobájába, az anyagösszetételnek mindig nézzünk utána. A Babaágynemű bolt webáruház szőnyegei között minősített, bababarát gyerekszőnyegek és egyéb termékek találhatóak.

Ezeket nem kezelik sem a gyártás, sem a szállítás során a kicsikre veszélyes anyagokkal. Mivel a szőnyegek közvetlenül érintkeznek a gyerekek bőrével, fontos, hogy biztonságos összetevőkből álljanak.