NCSoft: Hízik a koreai óriásGondolom az NCsoftot nem kell senkinek bemutatni, a koreai vállalat neve ma egyet jelent az online, és legfőképpen az MMO-szegmenssel. Úttörő megoldások, sikerszériák, sokszázmilliós előfizetői bázis, remek üzleti eredmények fémjelzik a fejlesztéssel és kiadással egyaránt foglalkozó szöuli céget. Világszerte több országban vannak leányvállalataik; az angliai „gyermek” 2004. szeptemberében kezdte meg a működését Brightonban, mindössze három emberrel - mára már egy 112 fős csapat áll az olyan címek európai bevezetése és gondozása mögött, mint a Lineage II, a City of Heroes és City of Villains, no meg a Guild Wars. Most tovább erősödnek, mégpedig állami segítséggel.

A SEEDA (Délkelet-Angliai Fejlesztési Ügynökség) ugyanis bejelentette, hogy 950 ezer fontos beruházási alappal támogatja az NCSoft szigetországbeli terjeszkedését. Ebből a pénzből a koreaiak bővítik a jelenlegi, Lanchester House névre hallgató főhadiszállásukat, és megkezdik az előkészítését egy nagy átköltözésnek a CityPoint nevű új csodanegyedbe, egy minden földi jóval felszerelt központba, melyet 2009-re szeretnének belakni. A pénz fejében azt is vállalták, hogy nemcsak megtartják a jelenlegi létszámot, de 2010-re 116 új dolgozóval bővítik azt.

Mindebből persze mi is profitálhatunk, hiszen így jóval zökkenőmentesebbé válnak az európai megjelenések, az itteni szerverek menedzselése, a vevőtámogatás, a kontinensünkre szabott akciók, és egyebek. Követendő példa...