Valószínűleg a sorozat rajongóit mostanság jobban izgatja a 2025-ben érkező DOOM: The Dark Ages, mint a klasszikus első rész, de addig is érdemes egy újabb elemet felvenni a Doom-ot futtatni képes dolgok listájára:

- hogy csak néhányat említsünk, de elindult már a játék digitális terhességi teszten, számológépen, ATM-en, sőt fűnyírón is. A mostani nem annyira megdöbbentő, de annál érdekesebb: egy Unreal Engine fejlesztőnek sikerült működésre bírnia a klasszikus Doom-ot a Fortnite-on belül! Íme:

Jackson Clayton a Kotakunak elárulta, hogy sikerült a bravúr: az E1M1 pályát 3D modellként exportálta ki az Ultimate Doom Builderből, majd megnyitotta a Fortnite Unreal szerkesztőjében. Ezek után eltávolította a "csilivili" Unreal-effekteket, az anyagi rendszer segítségével megoldotta a mozgást, egy PostProcess eljárás segítségével pedig a pixelesítést is. Az Unreal szerkesztő "túl modern" ahhoz, hogy szimplán le lehessen fordítani a Doom kódjait benne, szóval kreatívan kellett hozzáállnia a dologhoz. Kijelenthetjük, hogy a végeredmény remekül sikerült - Nektek hogy tetszik?