A GameTrailers.com és a Spike TV közös műsorában Gabe Newell két komolyabb bejelentést is tett, ami a GamesComon elterjedt, Half-Life 3-mal kapcsolatos pletyka után ugyan nem tűnik soknak, de a semminél mindenképpen több.

Először is megtudtuk, mi a Valve első filmterve. Nos, sajnos nem egy Half-Life moziról van szó, hanem egy dokumentumfilmről, ami néhány DotA 2 játékos megpróbáltatásait követi az ebben a hónapban megrendezett, PAX-on tartott nemzetközi bajnokságig. Alant a kedvcsináló videó is megtekinthető, reméljük, jól összerakott anyagot kapunk.



A másik nagy bejelentés a már tavaly felfedett Steam Big Picture-t érinti. A kifejezetten HDTV-kre tervezett bővítés nemsokára bétatesztre indul, és bár több részletet nem árultak el, azért jó tudni, hogy kellő képernyő birtokában akár Full HD-ban is játszhatjuk majd steames játékainkat, méghozzá beépített kontrollertámogatással, kanapéról, ahogy konzolokon szokás.

Gabe Newell persze más dolgokról is beszélt, igaz, ezek csak érintőlegesen, vagy épp sehogy sem kapcsolódtak a játékvilághoz. Állítja, hogy a Windows 8 szerinte nagy bukta lesz, ami az egész ipart magával rántja, de mindez őt minden bizonnyal nem fogja zavarni, hisz a hétvégén jó eséllyel egy rakás vérszomjas cápa fogja felzabálni afrikai nyaralásán. A teljes adást alant tekinthetitek meg, már csak a luxusiroda látványa miatt is érdemes.