Az Ensemble halott, de a hamvaiból egy új stúdió alakult Robot Entertainment néven (erről bővebben ]{redenc hírében). A gárdát az ES alapítója, Tony Goodman hozta létre egykori csapatának 45 tagjával, akik gondoskodni fognak az Age of Empires multiplayer szekciójáról és a Halo Wars első letölthető tartalmáról, illetve arról, hogy egyben maradjon a két játék rajongói közössége.

„A játékipar fellendülőben van, nemcsak a játékok fejlesztése, de összességében minden. Változik, hogy hol vesszük a játékokat, mennyit fizetünk értük, valamint mennyit és miként játszunk a játékainkkal. A gyorsan fejlődő független fejlesztők és az ipar vezető cégei között a Robot Entertainmentnek komoly esélye van arra, hogy az ipar egyik kulcsfigurájává váljon.” -- Tony Goodman, a Robot Entertainment vezérigazgatója.

Talán mondanunk sem kell, hogy a srácok már el is kezdték fejleszteni első önálló játékukat, ami teljes mértékben saját kútfőből származik, így hanyagolva a licencelés minden nyűgét, „csak” arra kell koncentrálniuk, hogy egy élvezetes és kreatív játékot tegyek le az asztalra.