Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik a mosogatógépek leggyakoribb problémái, valamint kitérünk arra, hogyan oldhatóak meg ezek. 

Foltosan mos a mosogatógép?

Az online Márkaboltok prémium mosogatógépei között is előfordulhat olyan, amely egy idő után nem tud teljesen elmosogatni. Az tény, hogy az eszköz használata nemcsak kényelmes, hanem időtakarékos módszer is a mosatlanok megtisztítására. Egy idő után azonban sokan találkozhatnak azzal a problémával, hogy a mosogatást követően a poharak, a tányérok, az evőeszközök foltosak, tejfehérek maradnak.

https-wwwonlinemarkaboltokhu-2023-oktober-cikk6.jpeg

Ebben az esetben mindenekelőtt győződjünk meg arról, hogy az edények megfelelő formában kerültek-e be. Előfordulhat, hogy nem jól tesszük be őket, ennek eredménye, hogy blokkoljuk a víz vagy a szórókarok áramlását. Emellett nem árt néha teljesen átmosni a szűrőket és a szórókarokat, hiszen az eltömődött alkatrészek szintén csökkentik a hatékonyságot. A használat gyakoriságától függően havonta, kéthavonta mossuk át rendesen a gépet, így eltávolítjuk a lerakódásokat, a mosogatás pedig sokkal hatékonyabbá válik. 

Hogyan kell elhelyezni az edényeket?

A legtöbben csak beledobják a gépbe az edényeket, majd elindítják és csodálkoznak azon, hogy az nem mosogatott el tökéletesen. Felmerülhet tehát a kérdés, hogy a nagyobb edényeket, serpenyőket milyen formában helyezzük be, hogy azok ne akadályozzák a tisztítási folyamatot, és sérülés se keletkezzen. A helytelen elrendezéstől csökken a teljesítmény, a tálak és a serpenyők nem lesznek tiszták, amiket utána kézzel kell elmosni. 

Mindig ügyeljünk arra, hogy az egyes tálak és tányérok ne érjenek össze, ne fedjék le egymást akkor sem, ha nem annyira piszkosak. Sose pakoljuk túl a gépet, hiszen úgy szintén nem tud megfelelően mosogatni. 

Szagok és szennyeződések

A foltok és a szennyeződések gyakran túlzottan lerakódnak, így azért az sem mindegy, hogy mennyit várunk az indítással. Ideális esetben igyekezzünk 1, maximum 2 nap alatt megpakolni a gépet, hiszen ezt követően a nehezen elmosható edényekkel nem fog tudni elboldogulni. Néhány készüléken van gyors áztató program, így amennyiben napokig áll a gépben a mosatlan, nem árt bekapcsolni azt, így mire elindítjuk a mosogatást, a berendezés jobban elbír majd a szennyeződésekkel. 

A kellemetlen szagok miatt pedig szintén az ételmaradékok okolhatóak, így ilyenkor is nyugodtan fordulhatunk a szűrőhöz, amit tisztítsunk át és távolítsuk el a maradékot. Használjunk mosogatógép tisztítószert, öblítőt és egy kis ecetet, amivel könnyedén átmoshatjuk a berendezést, megszüntetve ezzel a rossz szagokat.