Cikkünkben annak jártunk utána, hogy mit kell tudnia egy ideális online számlázó programnak.

Természetesen azzal sincs gond, ha valaki csupán számlázni szeretne a programmal, és nincs szüksége az extra szolgáltatásokra. Az online számlázó programnak minden további nélkül biztosítania kell ezt a lehetőséget a vállalkozók számára. Erre a lehetőségre általában egy ingyenes csomagot kínálnak, mely nemcsak a korlátlan számlázást teszi lehetővé, hanem az automatikus NAV szinkront is garantálja.

A NAV adatszolgáltatásért nem kell fizetni

Az ideális online számlázó programban a NAV adatszolgáltatásért nem kell fizetni, azonban a NAV bejövő számlaszinkronért igen. Mi a különbség a kettő között? Az automatikus NAV adatszolgáltatás a kiállított számlák adatszolgáltatására vonatkozik. Ezt gyakran NAV szinkronként emlegetik.

A NAV bejövő számlaszinkron pedig azt takarja, hogy a számlaadatok visszaszinkronizálásra kerülnek a bejövő számlák közé a NAV Online Számla oldaláról. Szóval a NAV szinkron és a NAV bejövő számlaszinkron két különböző folyamatot takar. Előbbiért nem kell fizetni, míg az utóbbiért igen. Elengedhetetlen, hogy a számlázó program mindkét lehetőséget biztosítsa a felhasználók számára. 

httpswwwbillingohu-2021-november-cikk8.jpeg

Fontos, hogy elérhető legyen az API

Az ideális online számlázó program esetében az is fontos, hogy bármelyik csomagjában elérhető legyen az API. Tehát elengedhetetlen, hogy az ingyenes használat esetén is választható legyen az API kiegészítő. Ezzel jelentős összegeket tudnak megspórolni a felhasználók.

Melyik online számlázó program felel meg a cikkben említett kritériumoknak? A Billingo minden feltételnek megfelel. Ráadásul a többi számlázóval összehasonlítva, ez a legjobb választás ár-érték arányt tekintve. Bátran össze lehet hasonlítani más számlázó programokkal.

Egyszerűen menedzselhetőek a vállalkozás ügyei

Egy jól működő, online számlázó program vezérlőpulttal is rendelkezik, mely teljes mértékben személyre szabható. Ráadásul a személyre szabás egyszerűen és gyorsan megvalósítható. Ezáltal pontosan meg lehet határozni, hogy milyen adatok szerepeljenek a vezérlőpulton. Továbbá az adatok sorrendje is egyszerűen variálható. Ennek köszönhetően átláthatóvá válnak a különféle ügyek és az azokhoz kapcsolódó bizonylatok és dokumentumok. 

Egy jól működő, egyszerűen személyre szabható és átlátható vezérlőpulttal könnyen menedzselhetőek a vállalkozás ügyei. Átlátható rendszer hozható létre általa. Ráadásul a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően bizonyos időszakonként új widgetek kerülnek a felületre.