A pénzügyekkel tisztában kell lenni!

Vállalkozóként tudni kell azt, hogy nem mindegy, milyen folyószámlát nyitunk. Azonban, ha a Bookkeepie könyvelő szakemberei segítik a vállalkozás ügyvitelét, akkor biztosak lehetünk abban, hogy minden könyvelési dolgunk rendben lesz. Bár a Revolut egyre népszerűbb, tisztában kell lenni azzal is, hogy 2022 óta nincs magyar számlaszáma annak, aki ezt a szolgáltatást használja.

Miért ennyire kedvelt a Revolut?

Annak ellenére, hogy a korábban Raiffeisen Bank által nyújtott magyar pénznemű gyűjtőszámla megszűnt, mégis számtalan előnye van a Revolut használatának. Az egyik ilyen előnye az, hogy a standard csomagban nincs havi számlavezetési díj, így teljes mértékben ingyenesnek tekinthető. 30 különféle devizanemben hozhatunk létre számlát néhány kattintással és természetesen ezek is ingyenesek, a Revolutosok pedig egymás között ingyenesen tudnak utalni.

Milyen különleges szolgáltatásokat nyújt még a Revolut?

Mint látható, többféle devizanemben is lehet számlánk, így, ha a bankkártyánkkal fizetni szeretnénk, akkor mindig a legolcsóbb megoldást választja a rendszer, vagyis az adott devizaszámláról fizet. Ráadásul, ha ennek egyenlege nem elegendő a teljes összeg kifizetésére, azonban más devizában van még pénzünk, akkor ezek közül azt választja, amelynek a legjobb a váltása. Így a lehető legoptimálisabb módon fogjuk tudni kifizetni az összeget.

httpswwwbookkeepiecomhu-2024-marcius-cikk1.jpg

Külföldön is érdemes Revolut bankkártyát használni!

Ha bankkártyát használnál külföldön, akkor tudnod kell, hogy a Visa kártyák dollár, a Mastercard kártyák pedig Euró alapúak. Így először átváltódik az utalandó összeg ezekről a valutákról az adott pénznemre, majd forintra, melynek költségei vannak, az átfutási idő pedig 1-2 nap, miközben az árfolyam is változhat. A Revolut kiküszöböli ezt a problémát, mivel a váltás azonnal könyvelődik a fizetéskori árfolyamon.

Mire érdemes figyelni?

Mint említettük, nincs magyar számlaszám, vagyis nincs magyar leányvállalata a cégnek. Így magyar nyelvű ügyfélszolgálata, valamint saját ATM-je sincs, bár van lehetőség bizonyos feltételek között ingyenes pénzfelvételre, és ha Revolut számláról utalsz, az nem érkezik meg azonnal. Emellett Paypalhoz sem tudod beállítani, ha az magyar címmel lett regisztrálva. Azt is tudnod kell, hogy a fentiek miatt nem tartozik a magyar bankfelügyelet alá, hanem a litván betétbiztosítási alap biztosítja a betéteket.

A Revolut egy modern, alacsony költséggel működtethető megoldás, mely tőzsdei szolgáltatásokat is kínál és felhasználóbarát. Kriptovalutákat is képes kezelni, és más befektetésekre is alkalmas, azonban arra is ügyelni kell, hogy a nyereség után megfizetésre kerüljenek az adók. Amennyiben könyvelőt keresel ez ügyben, a Bookkeepie segítségedre lehet.