Mivel a karikagyűrűt szettben készítik, így általában csupán méretében, és a kövekben tér el egymástól a női és a férfi változat, ezért nagyon fontos, hogy mindkettőtök tetszését elnyerje.

Cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot a karikagyűrű kiválasztásához, hogy mindketten elégedetten álljatok egymás mellett a nagy napon.

A gyűrű stílusa

A Brillancy Ékszermanufaktúra csapata azt tanácsolja, hogy mindenképpen egyeztessetek a karikagyűrű stílusát illetően, hiszen nagyon fontos, hogy egyikőtök se érezze úgy, hogy nem fogja szívesen felvenni ezt a fontos ékszert.

brill2.jpg

Természetesen nem lesz nehéz dolgotok, ha hasonló az ízlésetek, azonban, ha nagyon eltérő, akkor mindenképpen kezdjétek el közelíteni az álláspontotokat. Ne legyen az, hogy a pár egyik tagja teljesen lemond az elképzeléséről, és kizárólag a másik akarata érvényesül. Lehet, hogy mindez több beszélgetéssel, egyeztetéssel fog járni, azonban a házasság maga is ilyen, rázódjatok bele minél hamarabb!

Melyik kézre kell felhúzni a gyűrűt?

Magyarországon az a hagyomány, hogy az eljegyzési gyűrű a bal kézre kerül, majd pedig házasságkötéskor átkerül a jobb kézre. Természetesen ez nem kötelező, ha ti másképp szeretnétek, nyugodtan megtehetitek.

Mikor vegyük meg, vagy készíttessük el a gyűrűt?

Azt ajánljuk, hogy lehetőleg minél hamarabb, főleg akkor, ha egyedileg tervezett és készített gyűrű lett a befutó. Az esküvő egyébként is rengeteg előkészületi munkával jár, érdemes ezt a részét időben rendezni.

Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha a gyűrű valamilyen oknál fogva nem készül el időben? Inkább legyen meg hamarabb, és a széfben pihenjen, mint hogy azon kelljen idegeskedni, hogy elkészül-e a nagy napra.

Legyen-e kő a gyűrűben?

Természetesen mindez ízlés kérdése. Ma már nagyon divatos a kővel díszített karikagyűrű a hagyományos díszítés nélküli klasszikus jegygyűrűvel szemben. A kő lehet cirkónia, Swarovski és természetesen gyönyörű és értékes gyémánt is. 

A kövek elhelyezkedése is számtalan változatban lehetséges, és akár körbe köves ékszert is választhatunk, ha szeretjük a csillogást.

Az egyedi vésés

Egyre több pár kér személyre szóló vésést ebbe a fontos ékszerbe. Ehhez azonban megfelelő vastagságú és szélességű gyűrű szükséges. Ha pedig az ékszerben kő van, akkor az is csökkenti a vésésre rendelkezésre álló teret. Leggyakrabban egymás nevét vagy a házasság időpontját kérik a párok.

A méretváltoztatás

Előfordulhat, hogy szűkíteni vagy bővíteni kell a gyűrűt, ami egy-két méret esetén megoldható feladat, kivéve, ha a körbe köves változatot választottátok. Ebben az esetben sajnos nincs lehetőség méretváltoztatásra.

Reméljük, hogy sikerült hasznos tanácsokat kapnotok a karikagyűrű kiválasztásával kapcsolatban, és közösen mindkettőtök ízlésének megfelelően tudjátok megvásárolni a szerelmetek zálogát jelképező legfontosabb ékszereteket.