Érdemes azonban alaposan utánaolvasni, milyen feladatok várnak ránk a létesítést megelőzően és utána!

A napelemek működéséről röviden

A napelemek azért számítanak egyedülálló technológiának, mert a fényt elektromos energiává képesek alakítani. Ez pedig egy rendkívül költséghatékony és környezetkímélő megoldás, mely akár ipari létesítmények teljes elektromos áramának biztosítására is képes a megújuló energia segítségével.

szinvonal.jpeg

Fontos azonban tudni, hogy a napelem parkok környezetének rendben tartása is elengedhetetlen a megfelelő működés érdekében. Vedd igénybe a Színvonal Bau Kft. parkgondozói tevékenységét, hogy maximálisan kihasználhasd a napenergiában rejlő lehetőségeket ipari létesítményed számára!

Annak érdekében, hogy a napelemek megfelelően működhessenek, fontos szerepe van továbbá az eszközökre ráeső napsugárzás mennyiségének. Egy-egy árnyékot nyújtó antenna vagy kémény is befolyásolhatja a napelem funkcionalitását, ezért a telepítésnél ezt fontos figyelembe venni.

Mit érdemes tudni a kisvállalkozásoknak ipari napelempark telepítésénél?

Első lépésként, már a tervezés fázisában is nagyon fontos szakértő segítségét kérni ipari napelem rendszer telepítésénél. Bár a kisvállalkozások esetében valamivel egyszerűbbek a teendők, fontos a maximális minőségre és precizitásra törekedni, akár már a terepelőkészítést illetően is.

Építési engedélyt 50 kW-nál kisebb, háztartási méretű kiserőművek esetében nem kell beszerezni, csupán a hálózati csatlakozás telepítéséhez kell engedéllyel rendelkezni.

Tudnivalók közép- és nagyvállalatok számára

A kisvállalatokhoz képest egy nagyobb lépést érdemes tenni napelem rendszer telepítésénél, és nagyobb teljesítményű kiserőmű használata javasolt. Az ilyen típusú, 50 és 500 kW közötti rendszerek létesítésének komolyabb engedélyeztetési folyamata van, melyet költségvetési szempontból is fontos belekalkulálni a büdzsébe. Emellett az engedélyek beszerzése is időbe telik, mely a teljes kivitelezés időtartamába is belefolyhat.

A telepítéshez a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság építési engedélyét, valamint a közműhálózatra való csatlakozásról szóló engedélyét is szükséges megszerezni. 

Emellett legalább 1 hektárnyi földterülettel szükséges rendelkezni, melyhez egy speciális, földre telepíthető tartószerkezet is kelleni fog. Ennek kivitelezéséhez érdemes szakemberek segítségét igénybe venni a maximális biztonság és profizmus érdekében.

Látogass el a Színvonal Bau Kft. honlapjára, és vedd igénybe a széles körű szolgáltatásokat, tereprendezés, kertgondozás és egyéb projektek kapcsán!