Ez abban az esetben is igaz, ha a padlóburkolat az, amit változtatni szeretnénk, e tekintetben is számos lehetőség áll ugyanis már a rendelkezésünkre. Gondolunk itt arra a sokféle padlótípusra, melyek között kedvünk szerint válogathatunk.

Ott vannak például az iFloor SPC famintázatú padlóburkolatai, melyek nagyon barátságossá, otthonossá teszik a belső tereket, mindamellett, hogy más pozitívumokkal is rendelkeznek - például vízállóak.

Mielőtt azonban bármelyik padló mellett is elköteleződnénk, érdemes átgondolni néhány fontos dolgot. Ebben kívánunk segíteni mostani cikkünkben - érdemes lesz velünk tartani!

Matt vagy fényes a felülete?

Sokan nem is gondolnánk, hogy az összkép tekintetében mennyit számít az, hogy az általunk választott padló milyen felülettel rendelkezik. E tekintetben jellemzően kétféle opció közül választhatunk: matt és fényes felületű változatok.

ifloorhu-2024-januar-linkmarketing-1.jpg 

Érdemes tudni, hogy a fényes típusok, mivel visszaverik a napsugarakat, optikailag nagyítják a tereket, így kitűnő választások lehetnek oda, ahol kicsi az alapterület vagy ahol kevés ablak híján nem szűrődik be sok fény. Hátránya viszont, hogy az esetleges karcolások hamarabb meglátszanak rajtuk. 

Vízállóság tekintetében mit tud nyújtani?

Szintén érdemes utánajárni annak, hogy a padlóburkolat mennyire vízálló. Ez különösen akkor fontos kérdés, ha egy olyan helyiségbe szánjuk őket, ahol vizet szoktunk használni, például a konyhában vagy a fürdőszobában. Itt ugyanis kifröcskölhetjük a vizet, ami ha átáztatja a padlót - és az nem vízálló -, akkor maradandó károsodást okozhat.

Használható padlófűtéssel?

Manapság nagyon divatos megoldásnak számít a padlófűtés, hiszen igen kellemes érzetet nyújt, ha rálépve a talajt melegnek érezzük. Fontos azonban tudnunk, hogy nem minden padlótípus alkalmas arra, hogy padlófűtéssel együtt használjuk, így ezzel kapcsolatban is érdemes előre tájékozódnunk.

Mennyire kopásálló?

Ha egy olyan helyiségbe kerül a padlóburkolat, ahol sokat közlekedünk, akkor mindezek mellett a kopásállóság mértékére is oda kell figyelnünk. Tipikusan ilyen az előszoba vagy a folyosó, de például a nappaliban is fontos lehet, hogy a burkolat magas kopásállósággal rendelkezzen.

Ne essünk kétségbe, ha a lakásnak, amit kiszemeltünk az egyik “gyenge pontja” a padlóburkolat, azt ugyanis gond nélkül ki lehet cserélni. Ma már több megoldás közül is választhatunk, de mielőtt bármelyik mellett is döntenénk, a fenti kérdéseket mindenképp érdemes átgondolni.

Ha így teszünk, akkor garantáltan nem nyúlunk mellé, és az új padlóburkolat minden tekintetben meg fog felelni az igényeinknek, elvárásainknak.