Csakhogy amikor mindezt neked kell összeállítani, akkor az minden, csak nem egyszerű. Annyi mindenre oda kell figyelni, talán nem véletlen, hogy ez egy külön szakma - lakberendezőnek lenni igencsak nemes és bonyolult feladat. Mai cikkünkben ebben igyekszünk a segítségedre lenni.

Válassz stílust!

Az első és legfontosabb, hogy tudd, milyen stílust szeretnél meghonosítani az otthonodban. Ehhez kell majd ugyanis tapétát és persze minden mást is illeszteni. A Wallmaxx Tapéta Webáruház természetes kollekciói többféle stílushoz is passzolnak, de természetesen számtalan változat közül válogathatsz a webáruházban.

Az AS Geo Nordic kollekciója nevéhez hűen leginkább a skandináv lakberendezéshez áll közel, ugyanis természetközeli motívumai, naturális színvilága mind-mind tökéletesen illeszkedik az északi lakberendezési trendekhez.

Ott ugyanis hatalmas hangsúlyt kap a természet, a természetes alapanyagok használata elengedhetetlen jellemzője ennek az idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő stílusnak.

Tartsd szem előtt a legfontosabb alapelveket!

Persze könnyű kijelenteni, hogy ezt és ezt a stílust szeretnéd, még azon belül is bőven akad teendő, hiszen megannyi elvnek meg kell felelned, ha élhető és komfortos atmosztférát szeretnél megteremteni az otthonodban.

https-wwwwallmaxxhu-2023-majus-cikk3.jpeg

Többek között játszanod kell a színekkel és a mintákkal ahhoz mérten, hogy mekkora a berendezésre váró helyiség, illetve hogy mennyi fényt kap. A kisebb, sötétebb tereket tágítani kell, a nagy, világos helyiségek lehetőséget adnak arra, hogy játékosságot csempéssz be.

A színek harmóniában kell legyenek egymással, a tónusoknak egyensúlyt kell létrehozniuk, és mindig kell, hogy legyen egy-egy hangsúlyos elem minden helyiségben. Ez lehet akár egy extravagáns tapéta, egy szőnyeg, egy bútordarab, az a fontos, hogy a többi tárgyat ahhoz igazítsd majd!

Érdemes akár a feng shui elveibe is beleásni magad, mert azzal tovább finomíthatod lakberendezési képességeidet!

Válogass kedvedre!

Bár úgy tűnik, sok a megkötés, és nem lehet mindent mindennel, ez nem fog akkora gátat jelenteni, hiszen annyi sok típusú, színű és textúrájú tapéta kapható a Wallmaxx Tapéta Webáruház kínálatában, hogy abszolút nem fogod azt érezni, bármiről is le kell mondanod vagy bármiről is lemaradsz.

Végezetül hangsúlyozzuk, hogy ne hamarkodj el semmilyen döntést, ha kell, végezz el egy online lakberendező tanfolyamot, vagy bízz meg egy szakembert, hogy segítse a döntéseidet! A végeredményt ugyanis éveken, évtizedeken keresztül fogod nézni.