A Sony nagyon optimistán közelítette meg a 2012-es gazdasági évét, hiszen az év végére 2 milliárd dollár profitra számítanak, ha azonban ez első negyedéves teljesítmény az év többi részére is ilyen marad, nagyon csalódottak lesznek a befektetők.

A Sony nyilvánosságra hozta, hogy 312 millió dollár mínuszban zárták a gazdasági év első három hónapját. Noha 19 milliárd dollár bevételt könyveltek el, az egyes ágazatok hazavágták a könyvelést: a telekommunikációs részleg átszervezése 146 millió dollárba került; a játékszekció 45 milliós veszteséggel zárt, a csökkenő PSP és PS3 eladások miatt; a televíziók és az ehhez kapcsolódó szórakoztatóipari eszközök terén 126 millió volt a veszteség, a televíziózás és filmek pedig 62 millió dollár mínuszt könyveltek el.

Jó hír viszont, hogy a fényképezőgépek 160 millió dollár profitot termeltek, elsősorban a profiknak szánt felszereléseknek köszönhetően, a zenei ágazat pedig 92 milliót hozott a konyhára, annak dacára, hogy a Sony 2,2 milliárd dollárt költött az EMI Music Publishing felvásárlására.

A számok tükrében a Sony az év végére 1,6 milliárd dollár profitot vár.