A legutóbbi State of Play keretében leleplezett Concord CGI előzetese leginkább azért keltette fel az emberek figyelmét, mert ügyesen megidézte A galaxis őrzői legviccesebb pillanatait, sokaknak azonban az arcára fogyott a mosoly, miután kiderült, hogy tulajdonképpen egy hero shooterről van szó, amiből azért akad néhány a piacon. A sci-fi környezetbe illesztett 5v5 küzdelmek szokás szerint a csapatjátékra és a különböző karakterek (melyekből kezdetben 16 darab lesz) képességeinek kihasználására épülnek, a fejlesztést végző Firewalk Studios pedig azt ígéri, hogy a multiplayer jellegtől függetlenül a sztorira is nagy hangsúlyt fektetnek, bár egyelőre kérdéses, hogy miként néz ez ki a gyakorlatban. Túl sok eredetiséget tehát nem érdemes várni a Sony augusztus 23-án, PlayStation 5-re és PC-re érkező FPS-étől, a műfaj rajongóinak viszont jó hír lehet, hogy már ma kezdetét veszi a Concord Early Acces bétája, amibe mindenki fejest ugorhat, aki rendelkezik PS Plus előfizetéssel.

Bizony, az előzetes tervekkel ellentétben mégsem kell előrendelni a programot ahhoz, hogy részt vehessünk az első kóstolón, mindössze egy előfizetésre van hozzá szükség, amivel szerencsére elég sok PS tulaj rendelkezik. A helyi idő szerint délután 7-kor kezdődő playtest egészen július 14-ig tart, az igazi móka viszont csak ezt követően veszi kezdetét, július 18. és július 21. között kerül ugyanis megrendezésre a nyílt béta, ami már minden játékos előtt kitárja a kapuit.

A próbakör során mind a 16 hőst kipróbálhatjuk, méghozzá négy pályán (Freewater, Star Chamber, Water Hazard, Shock Risk) és három játékmódban (Clash Point, Trophy Hunt, Cargo Run), azok pedig, akik részt vesznek az EA időszakban, átvihetik a haladást a jövő heti eseményre – fontos azonban megjegyeznünk, hogy a teljes játékba nem fognak átköltözni az elért eredmények. A bétában részt vevő felhasználók természetesen ilyen-olyan jutalmakat (fegyver charm, Star Flare Icon, Business Card) is kapnak, szóval nem csak az élmény miatt érheti meg behuppanni a konzol elé. Az előzetes beszámolók alapján mind a gunplay, mind pedig a történet tálalása remekül sikeredett a Concord esetében, továbbra is kérdéses viszont, hogy mennyire lesz népszerű a játékosok körében – néhány hónap múlva már erre is tudni fogjuk a választ.

concord-sony-ps-plus-beta-multiplayer-hero-shooter.jpg