Bár a játékipar is kitermelte a maga ikonjait, kevesek képesek olyan bravúrokra, mint amikre a Rockstar, pláne úgy, hogy a sorozat nem hősöket állít a középpontba, nem világokat kell megmenteni, vagy éppen a hercegnőt, hanem konkrétan bűnözők életútját leshetjük meg. Páran persze ezt a sikert is megirigyelték a Rockstar Gamestől, akadtak is nagyobb sikerek, mint a Mafia, ami azért részben a feldolgozott korszaknak is köszönhető, de a műfaj csúcsán egyértelműen az a Grand Theft Auto áll, mely sorra képes megdönteni a különböző rekordokat, emellett pedig a most már hivatalosan is bejelentett hatodik epizóddal december elején végre trailerrel jelentkezik.

pcguru-rockstar-games-dma-design-gta-grand-theft-auto-gta6-2kgames-sam-hauser-vicecity-sanandreas-crime-bunozes-szimulator-legjobbjatek-5.jpg

Hogy kinek melyik a kedvenc epizódja, az természetesen változó, nem mellesleg egyéni ízlés kérdése (nem az a hülye, aki eltérő játékot mond, hanem az, aki ezt nem tudja elfogadni), de tény, hogy míg a 3D-be költöző GTA3 örökre megreformálta a zsánert, addig a San Andreas/Vice City páros, a GTA4 és a GTA5 az, ami egy képzeletbeli trónon tanyázva a legkedveltebb epizódok szerepét tölti be. De nézzük meg értékelés szerint, hogy mely Grand Theft Auto-epizódok jelentek meg eddig, legalábbis a PC Gurunál mely tesztek elérhetők.

pcguru-rockstar-games-dma-design-gta-grand-theft-auto-gta6-2kgames-sam-hauser-vicecity-sanandreas-crime-bunozes-szimulator-legjobbjatek-4.jpg

Grand Theft Auto 2 teszt – 83%
JohnBart szerint:
“Bár a felülnézet megmaradt és a játékmenet alapvetően nem változott, a második rész mégis említésre méltó tagja a sorozatnak, köszönhetően a felfegyverezhető autóknak, a bizalomrendszernek, és a remek humornak. Szórakoztató játék, de kipróbálását főleg ingyenessége miatt ajánlom mindenkinek.”

Grand Theft Auto 3 tesz – 92%
danidevito szerint:
“Bár hibái vannak, mint minden játéknak, de mivel a sorozatot a felhők közé emelte, ezért klasszikus, nem vitás.”

Grand Theft Auto: Vice City teszt – 95%
Itriver szerint:
“A Vice City folytatta a GTA 3-ban megkezdett irányt, és egy hihetetlenül pörgős akciójátékot sikerült összehoznia a fejlesztőknek, amibe könnyű beleszeretni és nagyon nehéz megunni. Újrajátszás garantált!”

Grand Theft Auto: San Andreas teszt – 93%
Itriver szerint:
“A San Andreas kétségkívül az eddig legjobban sikerült GTA-epizód. Ezernyi lehetőségével újra és újra ösztönöz a végigjátszásra, aligha jön el az idő egy pár évig, hogy lepucold a merevlemezedről, ha már felraktad, mert a játék hangulatától nehéz hosszú ideig távol tartani magad.”

pcguru-rockstar-games-dma-design-gta-grand-theft-auto-gta6-2kgames-sam-hauser-vicecity-sanandreas-crime-bunozes-szimulator-legjobbjatek-6.jpg

Grand Theft Auto 4 teszt – 99%
Darths szerint:
“Sikerült az a Rockstarnak, ami még jóformán egyik fejlesztőcsapatnak/kiadónak sem: közel tökéletes játékot alkotni! Liberty City minden játékos legmerészebb álmait is felülmúlja, a lehetőségek tárháza, ahol nem létezik lehetetlen. Ha van ok, ami miatt érdemes megfontolni egy konzol beszerzését, akkor az a GTA IV – ezt mindenkinek látnia kell!”

Grand Theft Auto: Chinatown Wars teszt – 89%
BadSector szerint:
“A Rockstar megint felülmúlta önmagát: a Chinatown Wars messze nem "csak" egy GTA DS-re, hanem maximálisan kihasználja a gép lehetőségeit, és amit lehet, beletömtek a Nintendo kis gépébe. A végeredmény az egyik legjobb GTA szellemes sztorival és remek, egyedi játékmenetbeli megoldásokkal.”

Grand Theft Auto 5 teszt – 98%
Bate szerint:
“A Rockstar eddigi legjobb játéka, egy olyan hihetetlenül kidolgozott és szórakoztató alapmű, amit mindenkinek ki kell próbálnia!”

További cikkek:

Ugye valamelyik még előkerül a Grand Theft Auto 6 érkezéséig? Nem mellesleg te milyen komoly változást, fejlődést vársz a népszerű széria következő epizódjától és a decemberi trailertől?