A zsindelyragasztó tulajdonságai és előnyei

A zsindelyek jellemzően szögek segítségével kerülnek rögzítésre, de a zsindelyragasztó használata extra biztonságot nyújthat. Így elkerülhető többek között az is, hogy a szél károsítsa a ragasztást. 

Megfelelően történő ragasztás esetén teljes vízzárást biztosíthat, amely érdekében minden tetőcsomóponthoz érdemes ragasztót tenni. A szegélylemezeknél, ablakoknál és a vápáknál lévő csomópontokra különös figyelmet érdemes fordítani.

A zsindelyragasztó a hideg időjárás ellen is megvédi a zsindelyt, amely hosszú ideig rögzített helyén marad majd. Ha a ragasztani kívánt tető 60°-os vagy annál meredekebb, a ragasztó egyenesen kötelező elem.

Tetővel való ragasztási munkálatokhoz válaszd a Káplár fatelep kiváló zsindelyragasztóit, és szerezz be minden alapanyagot minőségi, megbízható forrásból!

https-kaplarfatelephu-2021-december-cikk5.png

A festhető lemezragasztó

A festhető lemezragasztó egy olyan különleges, hibrid alapú anyag, amelyet műszaki ragasztásokra és tömítésekre alkalmaznak. Ez az egykomponensű ragasztó kiválóan használható bádogburkolatok rögzítésénél, emellett csövek és kábelátvezetések esetében is praktikusak. 

A fűtésszerelési szakemberek is hasznát veszik, hiszen még hegyezhető peremszigetelésként is jól szuperál, hézagok nélküli csatlakozást elősegítve. Beltéren és kültéren is használhatóak, így igazán sokoldalúnak tekinthetjük őket.

A festhető lemezragasztónak körülbelül 17 percre van szüksége ahhoz, hogy teljesen megszáradjon, mely után rugalmas, magas mechanikai szilárdságú anyagot kapunk.

A festhető lemezragasztó előnyei

A festhető lemezragasztók rendkívül stabilak, ennek ellenére kimondottan rugalmasak is. Emiatt előszeretettel alkalmazzák őket építkezések során. Ezek a ragasztók vegyileg semleges típusok, ezért sem korrózióval, sem erős, kellemetlen szaggal nem találkozhatunk használatuk során.

A ragasztó jól áll ellen erős napsugárzásnak és egyéb időjárási körülményeknek, de az időtartamuk megnövelése érdekében néhány fontos tényezőt érdemes tudni.

A ragasztás bitumenes felülettel való érintkezés során elszíneződhet, amelyet azonban könnyű lefesteni. Ha terméskövet ragasztunk, előfordulhat, hogy a peremrészeknél szennyeződés keletkezik, valamint a szakadó műanyagok és a tükörhátlapok ragasztását is érdemes elkerülni.

Ha a ragasztásra szánt felület folyamatos vízzel való érintkezésnek lesz kitéve, például egy medencében, más ragasztási metódust érdemes keresni.

A Káplár fatelep webáruházában építkezéshez, felújításhoz és barkácsoláshoz szükséges bármilyen eszközt megtalálhatsz! Böngészd végig a kínálatot, és élvezd a minőségi eszközöket, alapanyagokat!