Kérjük jelentkezz be!

Milyen játékkonzolt vegyünk idén? (x)

Milyen szempontok alapján érdemes dönteni, ha új játékkonzollal szeretnénk meglepni magunkat?

2021-ben sok új videójáték jelenik meg. A szoftver- és hardvereladások számtalan késése a koronavírus járvány elhúzódása miatt erősen befolyásolta a fejlesztési ütemtervet, ezért számos eszköz és játék megjelenése tolódott. Mindezek mellett a legtöbb konzol 500 GB vagy 1 TB közötti adatot képes tárolni. Az alábbi cikkben bemutatjuk az Xbox és a PS4 előnyeit, segítséget adva a legjobb termék beszerzéséhez.

Játék vagy filmnézés? Tökéletes választás az Xbox

Az online áruházak kínálatában nagyon sokféle Xbox típus érhető el, mégis a 2017-ben piacra dobott Xbox One X az egyik legjobb konzol a maga 4K-s játék lehetőségével. A nagy dinamikatartomány miatt pedig részletgazdagabb színvilág jelenik meg olyan játékokban, mint a Gears of War 4 és a Forza Horizon 3. A világos és a sötét közötti jobb kontraszt segítségével a HDR-technológia kiemeli a játékok képi mélységét.

A játékkonzolok a 2000-es évek második felétől megmutatták, hogy kiemelt céljuk a játékok futtatása, de a szórakoztatás egyéb formáit is magukba foglalják. Így például az Xbox One X és az Xbox One S képes akár a 4K-s filmek lejátszására, akár digitális, illetve Blu-ray lemezes formában, mindezek mellett a Dolby Atmos rendszernek köszönhetően megtapasztalhatjuk a különleges, de otthoni moziélményt. A sztenderd HD-nál négyszer nagyobb felbontású 4K Ultra HD kristálytiszta és valósághű videót kínál. Streameljünk bátran a Netflix vagy az Amazon Prime videós platformjain, és tekintsünk meg Ultra HD Blu-ray filmeket káprázatos vizuális minőségben, úgynevezett High Dynamic Range felbontásban. Játékaink pedig biztonságban vannak a felhőtárhelyben. 

Költséghatékony eszközt szeretnénk? Vegyünk PS4-et!

A PlayStation 4 leginkább a hatalmas szoftverkönyvtára miatt igen kedvelt konzol, az sem elhanyagolandó tény, hogy a legtöbb készülék már magyar nyelvű menürendszerrel érhető el. Az árakat nézve pedig 80 és 150 ezer forint között szerezhetjük be, érdemes továbbá figyelni az online shopokat, ahol számos kedvezmény is található.

pcguru-konzolok.jpgKép: Pexels

A játékokat és alkalmazásokat könnyen tudjuk rendszerezni, és a modern kezelőfelület segítségével megoszthatjuk ismerőseinkkel. Az Xboxhoz hasonlóan az appokat és videókat 500 GB-os vagy akár 1 TB-os tárhelyen tudjuk tárolni.

Egyedülálló vezérelhetőség – többféle funkció

A DualShock 4 vezeték nélküli vezérlő segítségével láthatóbb, illetve színesebb fénysávval igazi élmény vár minket játék közben. A gamerek szerint a legjobb játékok a PS4-en találhatók. Aki pedig további lehetőségeket keres, annak a legexkluzívabb PS4 Pro javasolható, ahol a belső tárhely már 1 TB, a játék szinte életre kel.

A Share Play (Megosztott játék) lényege, hogy meghívhatjuk a barátokat és együtt vehetünk részt a kalandban, vagy hagyhatjuk, hogy ők játszanak még abban az esetben is, ha nem az övék maga a játék.

A Remote Play (Távoli játék) segítségével pedig streamelhetünk Windows- vagy Mac-számítógépre, PlayStation Vita vagy Sony Xperia készülékre, egyszerűen az otthoni Wi-Fi-hálózaton keresztül.

Mindemellett a játékot YouTube vagy a Dailymotion szolgáltatáson keresztül is megoszthatjuk.

Érvek a konzol mellett

Mindkettő konzoleszköz használható a népszerű streaming platformok (Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, vagy a nálunk hamarosan elérhető Disney+) eléréséhez, miközben kristálytiszta képminőséget nyújtanak. Azonban figyeljünk arra, hogy a 4K-s látványvilághoz 4K-ra képes televízióval kell rendelkeznünk, amely vezeték nélküli hálózaton keresztül nagyon jól párosítható. Legyünk tisztában azzal, hogy az Xbox vagy PS4 készülékek ugyan jó ár-érték arányban kaphatók, viszont mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha jó élményt szeretnénk. Ha pedig figyeljük az ár-összehasonlító oldalakat, akkor akciós vagy olcsóbb áron tudjuk beszerezni a termékeket.

(A cikk PR tartalom.)

Támogass minket!

Olvastad már? ×