Amikor eljutunk idáig, nagy valószínűséggel meg fogunk lepődni egy kicsit azon, hogy mostanra sokkal nagyobb termékkínálat vár bennünket a boltokban, a hagyományos cserepeken messze túlmutatva. A kérdés az, hogy vajon megéri-e ezeken a megoldásokon gondolkodnunk. Mint minden újdonság esetén, itt is az az első teendőnk, hogy közelebbről is megismerjük a terméket, amelynek a lehetőségén morfondírozunk.

Gyorsaság a maximumon

Nézzük példaként a Betolemez kínálatából az IZI cserepeslemezeket. Az IZI 2.0 egy kétmodulos változat, amely éppen emiatt a tulajdonság miatt rendkívül rövid idő alatt telepíthető. Abban az esetben tehát, ha az egyik elsődleges elvárásunk az, hogy minél gyorsabban elkészüljön a tető, akkor bölcsen tesszük, ha emellett voksolunk.

Könnyű kezelhetőség

Mivel ez a fémből készült lemez kis súllyal rendelkezik, illetve a kétmodulos kivitelnek köszönhetően jól kezelhető, ezért akkor is előnyösnek bizonyul emellett dönteni, amikor lényeges szempont az, hogy a szállítás és a tárolás is minél egyszerűbben valósulhasson meg.

httpswwwbetolemezhu-2024-majus-cikk1.jpg

Esztétikus kivitel

Ránézésre abszolút hozza azt a látványt, amire általában vágyunk, amikor tetőről van szó. Külsőre tehát emlékeztet bennünket a hagyományos cserepekre, ugyanakkor sokkal modernebb paraméterekkel rendelkezik, aminek következtében jobban illeszkedik a mai modern kor elvárásaihoz. Hozunk is erre néhány példát!

Az egyik az, hogy a moduláris felépítés, valamint a szabadalmaztatott csatlakozórendszer olyan vonások, amelyek felgyorsítják a tetőfedés folyamatát. A szép megjelenéshez tartozik közvetlenül az a tulajdonság is, hogy a mélyedések olyan módon lettek kialakítva az IZI lemeztetőn, hogy teljesen elrejtik a rögzítést a szem elől, így a csavarok látványa sem fogja bántani a szemünket.

A már előre, a gyártás során létrehozott rögzítőfuratokkal sokkal precízebben lehet telepíteni az egyes elemeket, ami így még szebb végeredményhez vezet. A tető gerincéhez kész gerinclemezt használhatunk, ami ily módon teljes és mutatós lezárást biztosít, ahol semmilyen nedvesség nem fog tudni leszivárogni.

Passzolni fog az adott épülethez?

Mivel a tetőt jellemzően nem cserélgetjük évenként, hanem hosszú távra tervezünk vele, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Fontoljuk meg alaposan, hogy milyen színt és stílust látnánk szívesen és tartósan az ingatlanon. Az IZI cserepeslemezekre 55 év a garanciális idő, ami nagy eséllyel fogja azt jelenteni, hogy nem kell vele foglalkoznunk többet a jövőben. Ebben a szellemben hozzuk meg végső döntésünket!