Amikor a lét a tét

A gazdasági helyzet sokszor kiszámíthatatlan, ezért hiába megy jól egy cégnek, akkor jár el felelősen, ha előre felkészül a válságokra is, intézkedési tervet állít össze a jövőre nézve. Ez egy speciális feladat, amelyet pénzügyi-kontrolling ismeretekkel rendelkező kollégák, de sok esetben külsős személy végez.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a szakmát, akkor érdemes beiratkozni az Alfakapos.hu Krízismenedzsment–válságkezelés online tanfolyamára. Itt a leghasznosabb információkhoz juthatsz hozzá a témával kapcsolatban, elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetsz.

A krízismenedzsment tanfolyam kimondottan azok számára hasznos, akik vezető szerepet töltenek be egy cégnél, netán pénzügyi tanácsadóként dolgoznak. Ha beüt a krach, akkor jó, ha van egy olyan ember a vállalatnál, aki tudja, mit kell tenni, hogy a helyzet javuljon.

Milyen lehetőségek vannak a válság megelőzésére? Mi a teendő, ha megtörtént a baj?

A legfontosabb feladat mindig a megelőzés, ezért jó, ha van egy kontroller a vállalatnál, aki figyelemmel kíséri a cég pénzügyeit. Meggátolja a felesleges kiadásokat, hatékony javaslatokat tesz a befektetésekre, és folyamatosan figyeli a pénzügyi mérleget.

httpsalfakaposhu-2023-szeptember-cikk1.jpg

Ha azonban – akár kiszámítható, akár kiszámíthatatlan események miatt – megtörténik a baj, akkor mindenképpen gyors beavatkozásra van szükség. Jobb, ha egy külsős szakember veszi kézbe az irányítást. 

A legtöbb esetben ugyanis rossz – többségében érzelmi alapú – döntések vezetnek a gazdasági összeomláshoz. Ilyenkor egy higgadt, tapasztalt szakember tud a leginkább segíteni.

Érdemes azonban a munkatársakat is kiképezni, hogy tudják támogatni a pénzügyi válságkezelő munkáját. Erre is kiválóan megfelel az Alfakapos.hu Krízismenedzsment–válságkezelés tanfolyama. Még szabadságot sem kell kivennie a dolgozónak, ha be szeretne iratkozni, hiszen a képzés távoktatásban zajlik.

Mit tegyünk a válság után?

Ha meghoztuk azokat a döntéseket, amelyekkel megakadályozhatók a további veszteségek, akkor elkezdhetjük az építkezést. Fontos, hogy a folyamat minden állomásán megfelelően tájékoztassuk az érintetteket: a munkatársakat éppúgy, mint a sajtót.

A válságkezelésbe be kell vonni a kollágákat is, nem szabad, hogy másodkézből értesüljenek azokról a dolgokról, amelyek a cég életében történnek.

A krízismenedzsment során hatékony megoldások születnek, és talán a cég újra felvirágozhat. Jobb azonban megelőzni a bajt, és felmérni a kockázatokat minden jelentősebb befektetés előtt.

Ha az Alfakapos.hu tanfolyamát elvégzed, akkor biztosan tudni fogod, mi a teendő, hiszen az elméleti tudás mellé gyakorlatban is használható eszközöket kapsz a kezedbe.