Természetesen ez abban az esetben igaz 100%-osan, ha a színezésükhöz használt festékek sem toxikusak. A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt fajátékai mind megfelelnek a legszigorúbb minőségi követelményeknek, úgyhogy már 3 éves kortól bátran használhatják a legkisebbek ezeket. 

Nézzük meg, hogy miért jó választás fajátékok sokaságával ellátni a gyermekeinket!

Miért előnyös a fajáték a gyerekeknek?

A fa struktúrájának felfedezése egy nagyon fontos szempont, ha a kezébe veszi a kisgyerek, érezheti az érdességét, a keménységét és a súlyát is. A fa annyira tartós, hogy szinte elnyűhetetlen a legelevenebb gyerek kezében is. Több generáció is játszhat ugyanazzal a játékkal, hiszen nem törik el, nagy eséllyel nem válik használhatatlanná sem.

https-wwwzsumihu-2023-november-cikk2.jpeg

A fajátékok bevonják a gyermeket a játékba, hiszen nincs rajtuk egy gomb, amit meg kell nyomni és csinálnak valamit. Ezeket többnyire húzni kell, egymásra pakolni vagy bedobálni, összekapcsolni, tehát gondolkodásra késztetik a kicsiket. Fizikai kapcsolatuk van vele, mert mindig tenni kell valamit ahhoz, hogy történjen valami. 

A faanyag előnyei

Mivel a fának nincs semmilyen károsító hatása a szervezetre, ezért sokkal biztonságosabb, mint a műanyag. Az elkészítéséhez használt alapanyagok is jóval környezetkímélőbbek, mint a műanyag, vagy az akkumulátor, amely vegyi anyagokat tartalmaz. 

A fa ráadásul pár év alatt lebomlik, szemben a műanyag hulladékkal, aminek több száz évre is szüksége van. A fa újratelepíthető, kitermelése nem károsítja a környezetet, míg a műanyag alapanyagainak kitermelése ártalmas. 

Mindezek miatt kifejezetten előnyös, ha fából készült játékokat szerzünk be a gyerekeknek. A fa természetes anyag, amivel már több, mint ezer éve játszanak a gyerekek. 

Milyen fajátékokat válasszunk a kicsiknek? 

Ebben is, mint minden másban, az életkori sajátosságokat kell figyelembe venni. Kezdetben szerezzünk be fa építőkockákat, amelyeket később bővíthetünk különféle figurákkal is. A fa puzzle rendkívül kedvelt a gyermekek körében, mivel szeretik keresni a megoldásokat. 

A guruló fajátékokkal nagyon sok ideig jól szórakoznak a legkisebbek is, mert általa érzékelik a mozgást, a kerék forgását, ami nagyon izgalmas számukra. A formabedobó játék nélkülözhetetlen kelléke minden kisgyereknek. Ha fából készültet vásárolunk, az tartós és elnyűhetetlen lesz. Ezt pedig sokat fogják használni, először azért, hogy felfedezzék a formákat, majd ha már ügyesek benne, az önbizalom ad egy újabb löketet a játékhoz. 

A csúcsok csúcsa a fa vasúti terepasztal vagy a minőségi fából készült konyha. Különböző kiegészítőkkel feldobhatjuk ezeket is, hogy minél tökéletesebb legyen a kicsik számára az élmény. 

A fajátékok nemcsak különlegesen szépek, de fejlesztik a készségeket és a kreativitást is.