A gyártó, a Csepel Kerékpárgyár nemcsak a hazai piacra gyártotta a kempingeket, hanem jelentős számban exportálta is. 

Kialakítása miatt számos korosztálynak volt ideális társa: akár megtanulni az önálló biciklizést, akár szépkorúan elgurulni a boltba vagy az orvoshoz. A középkorosztály számára a munkába járás elengedhetetlen kelléke volt. Szerencsére a politikai és gazdasági viharok csak megerősítették a céget, és így a 21. században is méltó vetélytársa a többi kerékpárgyártó vállalkozásnak, mind a kerékpárok minőségét, mind megjelenését tekintve. Lássuk, hogy miért érdemes akár ma is beruházni egy kemping bicajra!

kerekpar.jpeg

Kinek ajánlott?

A célközönség mit sem változott az évek alatt: elsősorban egy klassz kis városi bringára tesz szert az, aki ilyet vásárol magának. A hölgyek is dizájnos darabokat találnak a Kerékpárwebshop.eu női kerékpárjai között. Munkahelyre, iskolába, bevásárláshoz vagy csak az állomásra való eljutáshoz is kiváló választás. 

Kialakítása megkönnyíti a fel- és leszállást, ezért akár tanulóbicikliként is szolgálhat, mert nem magas, és biztonságosabbnak érzi az ember. Az alacsony váz a túlsúllyal vagy térdfájdalommal küszködőknek is remek alternatíva a sportolásra. Azon kevés típus közé tartozik, amivel az országúti terep mellett akár földúton vagy erdei közegben is élvezetes a tekerés. Hosszabb kirándulásokat inkább már egy másik modellel érdemes tervezni, mert a kemping elsősorban rövidtávon favorit. 

A kemping bicajok tulajdonságai

A mai kemping kerékpárok zöme rendelkezik váltóval, ezzel is növelve a komfortot. Nem estek túlzásba a tervezők, hiszen maximum 3 fokozatba lehet kapcsolni, de az eredeti szériákhoz képest így is már jelentősen könnyebben veszi az ember vele az emelkedőket. A csomagtartóra gyerekülést, biciklis táskát is lehet tenni, egészen 25 kilogrammig bírja a terhelést. A kontrafék helyett általában V-fékkel látják el a modelleket, ami ennél a felhasználásnál megszokottnak számít. 

A világítás nem minden bringa esetében alapfelszereltség, viszont sárvédő gondoskodik a ruházat védelméről csapadékos időjárás esetén. Kerekei tömzsik, vastagok, meglehetőssen kicsik és duplafalúak, hogy jobban ellenálljanak a defekteknek. Nézze meg a Kerékpárwebshop.eu webáruház kemping kerékpár kínálatát, és szeressen bele az egyikbe!

Merev vagy összecsukható váz legyen?

Anno a Csaba elnevezést kapta a merevvázas megoldással kialakított kemping bicikli, majd Csillag néven megjelent a korszak igazi slágere, ami már összecsukható kivitel volt. Ez a lehetőség ma is fontos szempont lehet, mert nem kell közterületen hagyni a cangát, hanem beviheti magával az ember egy kávézóba, ahol akár az asztal alá letámaszthatja, emellett a tömegközlekedésen is kevesebb helyet foglal. E tulajdonsága miatt például nem kell külön jegyet venni a bringa számára a MÁV és a BKK járatain, ami szintén hasznos információ lehet!

Válasszon Ön is kemping biciklit, és élvezze a vele járó előnyöket!