Régi álom már, hogy a konzolosok és a PC-s játékosok ugyanazon játékban egymás ellen küzdhessenek: valaki ezt a friss élmény kedvéért szeretné, de olyan is van, aki csak azt akarja bizonyítani, hogy ugyanazon a terepen jobb, mint egy kanapéban pöffeszkedő konzolos. Az ötlet a cross-platform játékmenet, s bármelyire is hangzik jól, eddig aki próbálkozott ilyennel, az nem könyvelt el nagy sikereket. A Microsoft viszont továbbra is kiáll az elképzelés mellett -- Phil Spencer úgy véli, hogy van ennek értelme. 

Az AusGamers csapatának adott interjújában a Microsoft Studios alelnöke azt mondta, hogy egy összekapcsolt rendszerként az Xbox Live sok lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző „képernyőket” bevonják az élménybe, a szavaiból tehát az vehető ki, hogy nem konkrétan a multiplayert szeretnék elhozni a különböző platformra, hanem más és más, de összefüggő élményt nyújtani. Példaként a Skulls of the Shogunt hozta fel, aminek a mentései egyik gépről a másikra vihetők, illetve azt, hogy a Halo 4-ben jutalmakat oldhatunk fel, ha a Halo: Spartan Assaulttal játszunk.

A jövőben ilyesfajta módszert lehetőségük lesz beépíteni a fejlesztőknek az Xbox One megjelenése után, de nem kötelező -- tette hozzá Spencer.

xbox-one-alt2.jpg