Ugorjuk át a száraz tényeket, hiszen gondolom ez keveseket érdekel, az mindenesetre elmondható, hogy a cég kilábalt a gazdasági válságból, bár ugye ennek az ára több stúdió bezárása és sok ezer munkatárs elbocsájtása volt. Az Xbox 360 azonban jól pörög a piacon, így a cég végre ránk, PC-sekre is gondolt, nem is akárhogyan!

Miután az idei év végének nagy dobása mindenképp a Natal lesz, a Microsoft összeköti a kellemest a hasznossal: a forradalminak ígérkező mozgásérzékelős eszköz PC-s verziója mellé (amelyről már korábban mi is híreztünk) egészen exkluzív és izgalmas játékkínálat társul. A technológia fejlesztésében élen járó Lionhead például elkészíti a Fable II speciális változatát, amely ugyanúgy, mint az első rész, kibővített tartalommal, új területekkel és minden egyéb jósággal (beleértve a két DLC-t, a Knothole Island és See the Future pakkot is) érkezik Fable II: The Lost Kingdom címmel, ráadásul Natal-támogatással, így teljesítve ki a játékélményt.

Fable 2 JátékképekFable 2 JátékképekFable 2 Játékképek

Legmélyebben az akciószerelmeseknek kell a zsebükbe nyúlniuk. Először is oly sok év után a Bungie is bekopogtat hozzánk, és nem akárhogy: a Halo: The Ultimate War csomagban egybegyűjtve kapjuk meg a három Halo-FPS-t, ráadásul az első kettőt kipofozva (bár ennek részleteit még nem ismerjük, és nem is a Bungie dolgozik rajta, hanem egy külsős stúdió), melléjük társul természetesen a Halo 3 és az ODST (a Reach nem biztos, de az elemzők ezt sem zárják ki), sőt, ahogy a cím is sejteti, a Halo Wars RTS is bekerült a dobozba! A kiadónak sikerült befűznie az Epicet is, így végre ismét kezünkbe vehetjük Marcus Fenix irányítását a Gears of War II-ben, sőt ez a játék is Natal-támogatást élvez majd, és a hírek szerint ugyancsak extra tartalommal bír, elsősorban a multis élmények terén.

Halo 3Halo Wars JátékképekHalo 3: ODST Játékképek

Aki jobban szereti a külső nézetes rombolást, annak örömhír lehet, hogy készül a Realtime Worlds 2007-es sikere, a remek Crackdown felújított, szintén natalos PC-s verziója (ugyancsak külsős team gondozásában), ráadásul a bejelentés szerint az új, második rész is érkezik majd platformunkra, és nem három év késéssel, hanem közvetlenül a megjelenés után! S végül, mint hab a tortán: Alan Wake, ugyan Natal nélkül, de eljön PC-re, minden korábbi híresztelés ellenére. Igaz, extrákat nem kapunk, sőt, eléggé durva gépigényre kell felkészülnünk, de azt hiszem, ennyi jó hír után ez majdcsak kibírjuk valahogy...

Microsoft játéközön karácsonyra!Alan Wake JátékképekAlan Wake Játékképek

A könnyedebb szórakozást kedvelők számára lehet jó hír, hogy a Rare üdvöskéje, a Banjoo-Kazooie is tiszteletét teszi nálunk, ráadásul ez a kedves széria is bőséges tartalommal kényeztet minket. A blikkfangos Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts & Other Funs című csomagban a legutóbbi rész mellett helyet kapnak a korábban az Xbox LIVE Arcade rendszerére igazított részek, azaz az első (Banjoo-Kazooie) és a második (Banjo-Tooie) epizód is, szintén natalos bővítménnyekkel. Aki pedig a mókás papírállatkák szaporítását szerette, az is duplán örülhet, hiszen a Viva Pinata: Party in Paradise, ahogy a neve is sugallja, a két korábbi X360-exkluzív rész, a Trouble in Paradise és a Party Animals gyűjtőcsomagja, ugyancsak Natallal megfűszerezve.

Ha valaki még intenzívebb bulira vágyik, annak az éneklős Lips kibővített, sok bónusszal felspécizett verziója (Lips: All-Time Hits!), illetve a Dance Dance Revolution Universe 3 szintén natalos (ami ez esetben elég kézenfekvő) portja lehet örömhír, pihenésképpen pedig lehet vetélkedni a Scene It? Action! kvízkérdéseivel, amely mindkét korábbi rész (Lights, Camera, Action és Box Office Smash) kompilációja.

És a végére, tetejébe, mint koronát: jön a Forza Motorsport 3 is, szintén Natal-támogatással, sőt, PC-s extrákkal, bár ezek mibenlétéről egyelőre úgyszintén erősen hallgat a Microsoft -- de hát mégsem lőhetik el egyszerre minden puskaporukat, nem igaz?

Szóval tessék elkezdeni gyűjteni a téli ünnepekig  hátralévő bő kilenc hónapban, durva karácsony elé nézünk!