A „Bungiegate” még a jó nevű L.A. Times szerkesztőségének fülébe is eljutott, így aztán el is kapták az Xbox divízió alelnökét, Don Mattrick urat, hogy ugyan mesélje el, miért hiányzott a sajtótájékoztatójukról a Halo-univerzumba tartozó következő játék bejelentése. Tessék megkapaszkodni, mert kemény szavak jönnek!

Nos tehát. A Microsoft összerakta a sajtóanyagot, melyből kiderült, hogy mivel olyan „zavarba ejtően gazdag” (sic!) a felhozataluk, az egész prezentáció két és fél órás lett volna. Miután úgy vélték, a részt vevő újságírók csak 90 percig képesek figyelni egyhuzamban, egy órányit húzni kellett az anyagból, így ezt választották, mivel ez a játék sokkal nagyobb figyelmet érdemel – nevezetesen egy külön neki dedikált eseményt.

Persze ha kötözködnénk, azt is mondhatnánk, hogy így legalább nem vonta el semmi a figyelmet a Final Fantasy XIII Xbox 360-as bejelentéséről, a GoW 2-ről, no meg a családi címekről, köztük a fölöslegesen hosszú és bugyuta demóval beharangozott You’re in the Movies című mókáról. De nem, ne tegyük, fogadjuk el, hogy ez az indok – és várjuk türelemmel ezt a bizonyos exkluzív eseményt.

Csak nehogy másfél óránál hosszabb legyen, mert akkor megint kimarad belőle valami...

(Alant Halo 3 játékképek, jobb híján...)