A Microsoft fél évvel korábban nevezte ki Jason Holtmant a cég PC-s játékokkal foglalkozó részlegének élére. Holtman tavaly azt ígérte, hogy a Windows platformot jobbá teszi a játékok és az interaktív szórakoztatás számára, ám mint kiderült, ezt a célt ő nem fogja teljesíteni, ugyanis kilépett a cégtől, méghozzá teljes csendben.

A Neowin stábja Holtman LinkedIn profiljának böngészése közben lett figyelmes arra, hogy még januárban kilépett a Microsofttól. Természetesen a portál megkérdezte a céget, hogy pontosan mi történt, de egyenes választ nem kaptak, csupán egy megerősítést, miszerint Holtman valóban távozott, illetve az sem derült ki, hogy ki veszi át a helyét. Az érintett sem nyilatkozott az ügyben.

Az, hogy ez mit jelent a Microsoft PC-s játékokat érintő stratégiájára nézve az nem világos, de az tény, hogy változások kezdődtek, a cég ugyanis leállítja a Games for Windows Live szolgáltatását, a Microsoft Studios vezetője pedig korábban azt nyilatkozta, hogy a PC-s játékosokra fognak koncentrálni.

jason-holtman.jpg