Abban még a legnagyobb Xbox-rajongók is egyetértenek, hogy az új üdvöske leleplezése nem volt valami szívderítő: az még hagyján, hogy az első bemutatón a játékok alaposan a háttérbe szorultak, hiszen ezt könnyen lehet korrigálni egy E3-as játéközönnel (erre ígértet is tettek), de az már sokkal nagyobb baj, hogy régiózáras konzolt kapunk, nincs visszafele kompatibilitás, majdhogynem folyamatos internetkapcsolat kell, s a használt játékok terén aggodalomra bőven okot adó kavarodás van. 

Mindez egyáltalán nem használ az Xbox One megítélésének, elég csak benézni bármelyik, ezt a témát boncolgató fórumtopikba, s rögtön lehet látni, melyik új generációs konzol a nyerő jelen pillanatban. A Microsoft azonban egyelőre nem aggódik, sőt egészen magabiztosan várják az év végére tervezett startot, ugyanis úgy vélik, a hardcore közösség tagjai így is, úgy is megvesznek mindent.

„Úgy gondoljuk, ha csak játékokra vágyik a felhasználó, akkor is végül nálunk fog kikötni. Az igazán keményvonalas emberek megvesznek bármit; ők minden eszközt akarnak, de a legtöbben csak egy gépet szeretnének, s ha ők belegondolnak, melyik legyen ez az egy gép, látni fogják, hogy a mi all-in-one eszközünk egyedit kínál, hiszen a legjobb játékos-, tévés- és multimédiás szórakoztatást teszi lehetővé.” -- mondta Phil Spencer, a Microsoft Game Studios alelnöke.

Spencer nem teljesen a levegőbe beszél -- noha az internet népe nem fogadta tárt karokkal a konzolt, a felhasználók egy jó nagy része az elmondottaknak megfelelően nagyon is kíváncsi az új gépre. Az Egyesült Királyságban működő Blockbuster tegnap jelentette be, hogy rekordmennyiségű előrendelés érkezett a konzolra, annak ellenére is, hogy pontos megjelenési dátum még nincs, illetve figyelembe véve, hogy még a csapból is negatívumok folynak. 

xboxoneconsolecontroller.jpg

Xbox One -- Megjelenés: 2013 Q4