Microsoft: ''A Sony nincs képben''Nemrég Hirai Kazuo, az SOE nagyfőnöke azt állította, hogy szerinte az Xbox 360 nem lesz "hosszú életű", és a PS3 felhasználóbázisban biztos lehagyja majd a jövőben. Természetesen a redmondi csapat válasza nem maradt el.

Aaron Greenberg szerint a "Sony egy olyan régi hardvercégre emlékeztet, amelyik már nincs igazán képben az új dolgokkal kapcsolatban."

"Ez a konzolgeneráció nem pusztán a hardver erősségéről szól már, hanem arról, melyik cég az innovatívabb az online- és szoftverrészen." -- mondta Greenberg. "Ez a fajta biznisz már szinte a génjeinkbe ivódott, és őszintén szólva a konzolháborúban emiatt csak nyerhetünk."

Greenberg az USA felhasználóbázisát emlegette, amely már 7 millióra rúg, és egyszerűen semmilyen olyan forgatókönyvet sem tud elképzelni, melynek hatására a PS3 lehagyná őket.

"Ha -- tegyük fel -- a Sony megduplázza a PS3 eladásokat, a miénk pedig nem növekszik, még abban az esetben sem érnének be minket 2014-ig sem." -- nyilatkozta Greenberg.

Hirai Kazuo persze nem csak az USA-ra gondolt, hanem a világ többi részét is számításba vette... Hogy kinek van igaza, vagy ki téved, azt nekünk nem posztunk eldönteni, mindenesetre lassan kezd mulatságossá válni ez a "hitvita" a két cég között...