Bár nem közvetlenül a rágcsálóirtás eszközei, de a napfény alapú technológia segítségével működő lámpák hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne legyen vonzó a környezet a kártevők számára. Sok rágcsáló a sötétebb helyeket részesíti előnyben, így a kivilágított kertből inkább elmenekülnek. 

A Szolarlampa.hu napelemes kerti állólámpáinak segítségével könnyedén megoldható a kültéri világítás, aminek köszönhetően csökkenhet a kártevők jelenléte. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogyan lehetséges mindez, és milyen előnyökkel rendelkeznek ezek a napelemes lámpák. 

A napelemes kültéri lámpa kedvező tulajdonságai

Mindenekelőtt azt is tisztázni kell, hogy ez egy környezetbarát megoldás, aminek manapság egyre nagyobb a jelentősége. Miközben megóvjuk kertünket a kártevőktől, a környezetünket sem károsítjuk vele. 

A hagyományos elektromos lámpákkal ellentétben ezekhez áram sem kell, mert a nap fénye működteti őket. Így nemcsak környezetbarát konstrukciónak bizonyulnak, hanem csak egyszeri befektetést igényelnek, azaz a rezsiszámlát sem terheljük vele. 

Arról nem is beszélve, hogy viszonylag hosszú élettartamuk alatt gyakorlatilag karbantartást sem igényelnek. Tehát egyszerre szabadulhatunk meg a bosszantó kártevőktől és rágcsálóktól, védhetjük az egészségünket és a környezetet, illetve még spórolhatunk a költségeinken is. 

szolarlampahu-2024-szeptember-linkmarketing-1.jpg

Szépek és egyszerűen telepíthetők

A napelemes állólámpák bárki által könnyedén telepíthetők, nem igényelnek semmilyen szaktudást, ahogy fizikai erőt sem. Az előnyük a leszúrható változatokkal szemben, hogy ezeket bárhol elhelyezhetjük, a talajon, a fűben, de a térkövön, a járdán, tehát szilárd síkfelületen is. Két rögzítőcsavar segítségével le lehet csavarozni a téglába, betonba, fémbe is, illetve bármikor át is lehet helyezni. 

Ráadásul a leszúrható műanyag lámpákkal szemben az is nagy előnyük, hogy az alumíniumötvözet sokkal jobban ellenáll az időjárási körülményeknek, legyen az eső, hó vagy akár por. Külön meg kell említeni, hogy ezek a típusok esztétikusabb megjelenéssel is rendelkeznek, ami nagyon stílusos és hangulatos kertet hoz létre. 

Még mindig nem mondtunk el minden előnyt

A kábelek igencsak körülményes használatot hoznának létre a kertben, de a napelemes lámpákhoz ezekre nincs is szükség. A kártevők persze ennek nem örülnek, hiszen szeretik azokat rágcsálni, ebben az esetben viszont nincs rá lehetőségük. Még egy ok, hogy kerüljék a kertünket. 

Végül pedig, de nem utolsósorban, az is a napelemes lámpa kedvező tulajdonságai közé tartozik, hogy nem kell aggódni az áramkimaradás miatt sem, illetve attól sem kell tartani, hogy kifogy az elem. A minőségi napelemes lámpa tehát környezetbarát, gazdaságos, egészségbarát és dekoratív megoldás a rágcsálók elleni védekezéshez.