A Metacritic jó hely arra, hogy képet kapjunk arról, mit vélekedik a sajtó egy adott játékról, ám ha a legjobb kiadók listáját nézzük, lehet, hog nem mindenki lesz elégedett. Az oldal szerint 2012-ben az Electronic Arts volt a legjobb kiadó, a második a Microsoft, míg a harmadik a Sony. A többi nagy cég, mint például a Ubisoft, az Activision, vagy éppen a Konami csak a lista hátsó traktusában fért el.

A rangsor felállítása során a portál munkatársai a kiadó adott évben megjelent összes játékát vették figyelembe, azon belül pedig azt, hogy ezek közül százalékosan mennyi volt a rossz (49% vagy az alatti átlag) és a jó (75% vagy afeletti átlag) alkotás, illetve számszerűen hány kiváló játékot (90% vagy afeletti átlag) dobtak piacra.

Az eredmények szerint az EA 2012-ben egyetlen egy rossz játékot sem adott ki, a jó játékok pedig a teljes felhozatalának 58%-át tették ki, így összesen 75,2-es átlagot ért el; a Microsoftnak ugyanez az érték csak 73, míg a Sonynak 72,3. A részletes lista a hivatalos oldalon található.

  1. Electronic Arts
  2. Microsoft
  3. Sony
  4. Nintendo
  5. Capcom
  6. Warner Bros. Interactive
  7. Ubisoft
  8. Konami
  9. Sega
  10. Activision Blizzard
  11. Namco Bandai