A tavalyi pénzügyi év március 31-én zárult, mégpedig rekordbevétellel: 680,3 millió euróval (közel 170 milliárd forint), ami 24,4 százalékkal több az előző évinél. A bruttó nyereség 91,7 millió euróról 452,4 millióra (!) nőtt, a nettó bevételek, azaz a tiszta nyereség a tavaly 11,9-ről 40,5 millióra (kb. tízmilliárd forint) emelkedett. Az egy részvényre jutó évi nettó jövedelem 0,91 eurót tesz ki.

A Ubisoft szerint a mérföldkőnek számító bevétel elsősorban az újgenerációs játékoknak köszönhető, ezek a teljes kiadott címek 60%-át tették ki, azaz kb. 409 millió eurót hoztak a konyhára. A franciák a rájuk jellemző hihetetlen marketingérzéknek köszönhetően az elsők között jelentek meg a next-gen konzolok piacán olyan címekkel, mint Xbox 360-ra a Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter és a Rainbow Six Vegas, illetve Wii-re a Red Steel és a Rayman Raving Rabbids. Jelenleg a legnagyobb felhajtás és várakozás a PS3-ra érkező Haze körül zajlik (erről a címről már többször beszámoltunk mi is).

A cég vezére, a képünkön látható Yves Guillemot természetesen elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint a portfolió széles, színes választékának és magas minőségének köszönhetik a rekordbevételt, és a 2007/2008-as pénzügyi évnek is remek kondíciókkal és jó pozícióban vágnak neki, ami újabb csúcsok megdöntését irányozza elő. Nos, ezt megint csak megelőlegezhetjük a cégnek, hiszen ugye érkezik többek között az új Splinter Cell, az Assassin’s Creed, az új BiA, az EndWar, az említett Haze és még sorolhatnánk napestig a jobbnál jobbnak ígérkező címeket. A Ubisoft részvények továbbra is jó befektetésnek tűnnek...