Tudnivalók a választáshoz

Alapvető fontosságú a megfelelő tájékozódás az alapanyagok vásárlásakor. A helytelenül kiválasztott és lerakott glettréteg instabilitást, vagy akár károsodást is okozhat a téglafalban, amelynek javítása meglehetősen költséges lehet.

Ezért kulcsfontosságú, hogy a megfelelő anyagot válasszuk, és ne kössünk kompromisszumot a minőségben. Válaszd a  Cemix nagyszerű simító- és hézagolóanyagait, amelyek használatával esztétikus, hosszantartó és produktív eredményt élvezhetsz!

Mindenekelőtt a nyersanyagokkal kell kezdenünk, különös tekintettel a kötőanyagra. A falak megmunkálásánál ugyanis nem mindegy, hogy cementet, vakolatot, diszperziót vagy mészterméket használunk. Ezenkívül kritikus fontosságú a téglafal pontos típusának és az alapfelület jellemzőinek megértése. A tér funkciója és használati irányelvei is meghatározóak.

Információk a gipsz és cement alapú anyagok alkalmazásáról

A gipszes glettek különösen kedveltek költséghatékonyságuk és rendkívül sokrétű felhasználási területük miatt. Lakásokban gipszkarton fugázásához előnyös a zsákos gipszanyag. Továbbá gyakran használják a falak és mennyezetek utolsó simítására is.

cemixhu-2022-oktober-linkmarketing-4.jpg

Fontos megjegyezni, hogy nem ajánlott olyan helyeken alkalmazni, amelyek jelentős mechanikai igénybevételnek vannak kitéve, vagy olyan helyiségekben, ahol az állandó páratartalom meghaladja a 80%-ot.

A cementes anyagok remekül állják a sarat a fizikai behatások, valamint a külső nedvesedés ellen, azonban páraáteresztő képességük igen alacsony. Emiatt nem javasolt ezeket nedves falazaton alkalmazni.

Meszes és diszperziós glett felhordása

A diszperziós gletteket, amelyeket gyakran a glettek következő generációjaként ismernek, szintén gyakrabban alkalmazzák manapság. Az egyszerűen használható és nagy nedvességállóságú termékek sokféle módon felhasználhatók, például hézagkitöltésre, vagy akár felületek simítására szolgáló anyagként is a legszebb eredmény érdekében.

A meszes glettek biztonságosan használhatók műemlékvédett épületekben és környezetben, mert jól képesek páraáteresztésre, és hatékonyabban fertőtlenítenek. Gyakran hasznos a hagyományos szerkezetek vagy vályogotthonok átalakításakor is. A mész kiváló anyag a környezet védelmében, mert előállítása és felhasználása is környezetbarát módon történik.

Látogass el a Cemix honlapjára, ahol rendkívül széles választék közül keresgélhetsz, hogy munkálataidhoz biztosan a legideálisabb és legmagasabb minőségű glettet válaszd!