• Zöld Lámpás sorozatot készít az HBO Max
  • Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz és Alan Scott is feltűnik
  • Gardnert Finn Wittrock (AHS), Scottot Jeremy Irvine (Mamma Mia! 2) alakítja

A Jóbarátok különkiadás esetében sikerült kiharcolni, hogy Európába is eljusson az új epizód, a Zöld Lámpás sorozat viszont marad exkluzív HBO Max tartalom. A DC képregények alapján készülő produkció főbb karakterei Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz és Alan Scott lesznek. Érdekes módon Hal Jordan nem szerepel a sorozatban, a gonosztevő Sinestro viszont feltűnik majd a képernyőn.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Gardner szerepében az Amerikai Horror Story-ból ismert Finn Wittrockot láthatjuk, nemrég pedig a Variety úgy értesült, hogy Jeremy Irvine (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) játssza Scottot. Utóbbi a franchise első Zöld Lámpása, akinek a története az 1940-es évek óta íródik. A képregényekben FBI-ügynökként dolgozik és titokban meleg karakter. Az ő helyét vette át később Hal Jordan.

jeremyu-irvine-2.jpg
(A kép forrása: Deadline)

A széria showrunnere Seth Grahame-Smith (Gyerekjáték remake), aki A zöld íjász sorozat számos epizódját jegyző Marc Guggenheimmel írja a forgatókönyvet. A Kszi, Simon rendezője, Greg Berlanti pedig executive producerként vesz részt a munkálatokban. Tíz részből áll majd az első évad, premierdátumot egyelőre nem hirdettek.

greenlanterncorps0.jpg