Augusztus 27-től kezdődően a Microsoft megszünteti a családi Xbox Live Gold csomagok lehetőségét, ezzel készülve fel az Xbox One konzollal bevezetésre kerülő tagságmegosztásra, amivel a kijelölt, úgynevezett otthoni konzolon mindenki korlátlanul hozzáférhet az előfizetéssel járó előnyökhöz.

Az átváltás során a családi csomag egyéni előfizetésekre bomlik, vagyis ha eddig egy négyfős családnak volt egy közös előfizetése, akkor augusztus végétől négy darab előfizetés lesz, egy-egy a tagoknak. Természetesen mindenkinek az előzetéséből annyi idő marad hátra, amennyi a családi csomagnál is jelzett a rendszer, sőt minden így létrejött új arany tag bónuszként további három hónapig élvezheti a Gold örömeit, de csak abban az esetben, ha így az előfizetésük nem haladja meg a 36 hónapot.

A folyamat során a Microsoft kikapcsolja a tevékenységek figyelésének lehetőségét, az Xbox 360 következő rendszerfrissítését követően pedig a pontok felhasználási korlátozása eltűnik, ugyanis idén eltűnnek a Microsoft pontok. A cég továbbá jelezte, hogy ha épp a váltási periódusban újulna meg a családi előfizetésünk, akkor ez zavartalanul megtörténhet, s később bomlik egyéni előfizetésekre a csomagunk, a váltás előtt pedig még adhatunk tagokat az előfizetéshez.

Megszűnik a családi Xbox Live Gold