• Még mindig fejlesztés alatt áll a Joker 2
  • A The Batman és a Phoenix-féle Joker nem része a DCEU-nak
  • Lentebb láthatjátok a DC műsornaptárát

Jokerről mostanában az extravagáns Jared Leto és az újravágott Zack Snyder: Az Igazság Ligája jutott eszünkbe, pedig a The Hollywood Reporter jelentése szerint továbbra is fejlesztés alatt áll a Todd Phillips-féle Joker folytatása. Bár a 2019-es film elsöprő sikere után a DC rögtön bejelentette, hogy készül a második rész, azóta a stúdió más produkciói elhomályosították ezt a projektet.

Todd Phillips legutóbb 2019 végén nyilatkozott a folytatásról. Elmondta, hogy ha egy 60 millió dolláros költségvetésű film 1 milliárdos bevételt termel, akkor természetesen felmerül a folytatás lehetősége, viszont a második részhez olyan súlyú történetet kell találniuk, mint amilyen az elsőé volt. Azért hozzátette, hogy alapvetően nyitottak Joaquin Phoenixxel a további munkára.

Jóllehet Az Igazság Ligája-féle nagyszabású crossovert továbbra sem terveznek, egyéni filmekkel tovább épül a DCEU. Augusztusban jön Az Öngyilkos Osztag, jövőre a Black Adam, a The Flash és az Aquaman 2, később pedig elkészül a Shazam! 2 és a Wonder Woman 3. A Matt Reeves rendezésében készülő The Batman, a Gotham PD és a Phillips-féle Joker viszont nem része a közös univerzumnak, hanem alternatív történetsíkon játszódnak.

A DCEU naptára:

joker-1.jpg

Forrás: THR