Négy évvel ezelőtt a Nintendo egy különös perifériát jelentett be a Wii konzoljához, mely segített volna abban, hogy a játékosok ellazuljanak. Ez volt a Vitality Sensor, ami lényegében nem más, mint egy szívverést figyelő eszköz.

A periféria már a bejelentésekor is sok negatív visszajelzést váltott ki a játékosokból, akik finoman szólva nem vették komolyan az eszközt, pedig a Nintendo egészen sokáig próbálkozott azzal, hogy kész termék lehessen a koncepcióból. A fejlesztésére sok időt és minden bizonnyal sok pénzt áldoztak, ám a tesztek során több mint 10%-os hibát észleltek a tesztprogrammal végzett kutatások során, ezen felül pedig nem sikerült olyan széles körben használni a szívverés figyelését, mint azt tervezték.

A Nintendo ezek után szépen csendben elkaszálta a Vitality Sensor ötletét, de teljesen nem tettek le a dologról. A vállalat a későbbiekben még szeretné kiadni az eszközt, de csak akkor, ha a technológia már eléggé fejlett ahhoz, hogy a betervezett funkciókat biztosítani tudják, s kevesebb hibával dolgozzanak.

Meghalt a Wii Vitality Sensor