A Variety az egyéniségek vezérelte filmek és a nagy franchise-ok küzdelmeként értelmezi a hétvégi mozis küzdelmet. Matt Reeves Batmanje bemutatója után több héttel kapott riválist, egy neves színészekkel fémjelzett kalandvígjátékot. Az elveszett város főszereplőit Daniel Radcliffe, Channing Tatum, Brad Pitt és Sandra Bullock alakítják. Utóbbi páros egyébként a Deadpool 2 rendezőjének új thrillerében is találkozik majd hamarosan.

mv5bzjc4odjhodmtmtaxoc00ymnmltlkmtctnddknte1n2mwmdgxxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az elveszett város vs. Batman

Egyelőre csak a tengerentúlon látható a kétezres romkomjait idéző opusz, ami 31 millió dollárt keresett nyitóhétvégéjén. Továbbra sem szerepel gyengén azonban a Robert Pattinson főszereplésével készült Batman. 20,5 milliós bevételre tett szert az elmúlt napokban, összesen pedig már 631 milliós jegyeladásnál jár a DC film világszerte.

  • Egy sikeres, ám zárkózott írónő romantikus kalandregény-sorozata friss kötetétének turnéjára indul. Ekíséri őt a regényciklus középponti karakteréhez valamennyi könyv borítóján modellt álló Alan is. Utóbbi akkor jut főszerephez, amikor Lorettát váratlanul elrabolja egy milliárdos, hogy vezesse el őt a könyvekben olvasható ősi elveszett város kincséhez. Alan úgy érzi, hogy meg kell felelnie az idealizált férfi hősnek, akinek az arcát kölcsönzi, a hősnő azonban ki nem állhatja a modellt.
  • A fiatal Batman nyilvános működésének második évében járunk, amikor egy rémisztő gyilkosságsorozat rázza Gotham City-t. Bruce Wayne megismeri múltját, miközben feltűnik a romantikus vénájú Macskanő. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

További sikerek

Amerikában az RRR című három órás történelmi-háborús opusz végzett a harmadik helyen 9,5 milliós eredménnyel. A leglátogatottabb művek között van az Uncharted, a Jujutsu Kaisen 0 és az A24 mozikba küldött horrorfilmje, az X is.