2017-ig sokan úgy gondolták, hogy Stephen King magnum opusát, az Azt egyenesen lehetetlen úgy megfilmesíteni, hogy az méltó legyen az író 1986-ban megjelent regényéhez – aztán jött Andy Muschietti, és rögtön eloszlatott minden kétséget. A rendező két fejezetre osztotta fel a több mint 1000 oldalas történetet: az első, mint említettük, 2017-ben került a mozikba, és a kritikusokon kívül a rajongók nagy részét is meggyőzte, a második, egyben befejező felvonást 2019-ben láthattuk, amit ugyan már kevésbé szerettek, összességében mégis meggyőzte a kétkedőket – ha a két részt egy filmként nézzük, akkor is simán bérelt helye van a legjobb King-feldolgozások között.

Azonban ezzel még nincs vége a sztorinak, ugyanis régóta lehet tudni, hogy egy előzménysorozat is készül, ami mozifilmek előtti eseményeket mutatja majd be. A kilenc epizódos széria nem egy már létező King-írást adaptál, hanem egy teljesen eredeti történet lesz, ami az ’60-as évek elején veszi fel a fonalat: a munkálatokban Andy Muschiettin kívül az Az 1-2 producere, egyben a rendező felesége, Barbara Muschietti is részt vesz, hozzájuk csatlakozik Jason Fuchs, aki amellett, hogy színészként és forgatókönyvíróként is ismert, annak idején a második résznél társproduceri feladatokat látott el.

Az It: Welcome to Derry valamikor 2025-ben érkezik, a színészek között ott lesz Jovan Adepo, Chris Chalk, Taylour Paige, James Remar, Stephen Rider, és persze a zseniális Bill Skarsgard is, aki ismét Pennywise bőrébe bújik majd.