Egy fárasztó nap után nem mindenki vágyik arra, hogy nagy kihívást nyújtó videójátékokkal terhelje tovább az idegeit, éppen ezért örvendetes, hogy számos olyan alkotás létezik, ami úgy képes szórakoztatni, hogy közben nem megy el a falig nehézség terén. Az egyik ilyen produkció az Asobo Studio műhelyében készült Microsoft Flight Simulator, amiben ugyan vannak olyan mechanikák, amik próbára teszik az Xbox vagy PC előtt ücsörgő pilóták ügyességét, alapesetben viszont az a célja, hogy kedvünkre bejárhassuk az egész világot, méghozzá a legkülönfélébb légi járművek segítségével.

A lehengerlő prezentációval felvértezett, egyébként a Game Pass kínálatában is elérhető produkció rengeteg frissítést kapott a megjelenése óta (többek között szeretett fővárosunk is megszépült), a július 23-án befutott (bár inkább berepült) World Update 17 azonban mindegyiken túltesz, és leginkább azok örülhetnek neki, akik teljes pompájában szeretnék megcsodálni az Egyesült Királyság és Írország mesés tájait. 

A 17. világfrissítés ugyanis Angliát, Skóciát, Írországot és Wales-t varázsolja még gyönyörűbbé, ráadásul számos új nevezetesség (például a Ross Castle, az invernessi kastély, a Britannia Bridge és a London Eye) is színesíti a vidéket, így bőven van min ámuldozni, ha a sziget felett repkedünk. Nem mellesleg az olyan nagyvárosok is átestek némi ráncfelvarráson, mint London, Dublin, Glasgow, Liverpool és Brighton, szóval le a kalappal a fejlesztők előtt. Mindezt a legújabb légi felvételek, a digitális domborzati modellezés (beleértve a LiDAR lefedettséget), a TIN felszínmodellezés és a kézzel készített repülőterek segítségével érték el a szakik, melyek együttese minden eddiginél magasabb szintű élményt biztosít, szóval akiket eddig is elvarázsolt a játék, azok garantáltan a virtuális Angliában töltik majd az elkövetkezendő napokat.