Az utóbbi napokban (vagy inkább hetekben?) sokszor írtunk arról, hogy stúdiók zártak be, és hogy még a nagy multik is hatalmas leépítésekre kényszerültek, de nem mindig csak a szomorú dolgokról beszélünk, hiszen ma arról adhatunk hírt, hogy egy új fejlesztőstúdió alakult.

A Game Mechanic Studiost Jason Alejandre, Jeffrey Hua (ők ketten az EA-nél dolgoztak) és Henry Ji (Activision) alapította. A trió mögött sok-sokévnyi tapasztalat áll, hiszen a korábbi munkahelyeiken a Tony Hawk- és a Medal of Honor-széria néhány részébe, valamint a sajnálatos módon halálra ítélt C&C Tiberium munkálataiba is besegítettek. A gárda főhadiszállása a kaliforniai Tarzanában van, ahol már javában készül első játékuk, az Art of War.

Megalakult a Game Mechanic csapataMegalakult a Game Mechanic csapata

A játékról szinte semmit sem tudunk, azonban Jason Alejandre egy interjúban elárulta, hogy az első játékukban egy kifejezetten egyedi világgal fogunk szembesülni, ami nagyrészt egy „kicsavarodott elme szüleménye”, de azért a valóságból is átültetnek elemeket, a játékstílust tekintve pedig valamilyen lövöldére kell számítanunk. A bejelentéshez két, közel azonos kép is társult, amik az „Obsidian Serpent” pályát mutatják be, és a készítők szerint a játék mozgás közben is pont ilyen szép lesz.