Ken Levine, a Bioshock megalkotója a Big O and Dukes Show-ban nyilatkozott a játék filmverziójával kapcsolatban. Bár a projekt egy ideje kényszerpihenőn van, Ken szerint van remény.

"Azt mondanám, [a filmterv] még mindig aktív, és most is azon dolgozunk, hogy megvalósuljon. A filmipar azonban bonyolult. Nem tudom megmondani, mikor lesz belőle valami, vagy mikor nem. De mégiscsak olyasmiről beszélünk, ami gyakorta napirenden van."

Levine a filmek és játékok ötvözésének elsődleges problémájáról is beszélt.

"Érdekes dolog ez, hisz az, hogy egy fószer két órán át lő más fickókat a vásznon, még nem valami nagy film. Egy játék elég, ha ennek csak egy részét kínálja (most nem konkrétan a Bioshockra gondolok). A mozifilmben ki is Jack? A játékban tulajdonképpen nem is volt semmi jelleme, nemde? Ezt egy filmnél nem süthetjük el. Ez az egyik oka, hogy ilyen sokági tart a dolog. Át kell tudnunk adni az egyik változat tartalmát a másiknak, megőrizve ezzel a játék eredetiségét."

A Bioshock filmváltozata sokáig az egyik legbiztosabb adaptációnak tűnt, hisz Gore Verbinski, a Karib-tenger kalózai sorozat rendezője bábáskodott felette. Sajnos azonban nem volt stúdió, ami vállalta volna az ultramagas költségeket egy kizárólag felnőtteknek szóló vízalatti horrorfilm elkészítéséhez, így a terv a Halo-film sorsára jutott. Levine egyébként megerősítette, hogy a Bioshock-regény készül, azt viszont, hogy ő írja-e, nem volt hajlandó elárulni.