...ami pedig majdnem biztos, hogy a Max Payne harmadik része lesz, hiszen a licencjogok is a Take Two birtokában vannak. Korábban volt már pletyka róla, melyet a PC Gamer indított útjára tavaly - ők pedig megelehetősen hiteles forrásnak tekinthetők -, és most megint Max Payne-ről ábrándozhatunk, illetve annak harmadik felvonásáról. Néhány külföldi oldal már szinte tényként közölte, és állítólag XBox360-ra és PS3-ra érkezik, méghozzá jövőre. Sajnos a madarak PC-s verzióról nem csiripeltek, de mint tudjuk a remény hal meg utoljára...

Persze azért tessék mindezt fenntartásokkal kezelni, de ha azt vesszük, hogy a mozifilm is jövőre érkezik, így pont ideális reklám lenne a játéknak. Ami még esetleg szóba jöhetne, mint régi ütős cím, az a Bully, de kötve hiszem, hogy a 2006-ban megjelent nagyszerű iskolapukkasztó második részéről lenne szó. Itt bizony a Max Payne feltámasztása van készülőben, melyet a Rockstar fog összegyúrni - mivel a korábbi részek készítője, a Remedy jelenleg az Alan Wake-en dolgozik gőzerővel -, de azért addig nem készítünk adatlapot a játékhoz, míg nem válik teljesen biztossá a teória.

Tehát úgy néz ki, hamarosan kiderül, hogy a második rész legnehezebb fokozaton való végigjátszása után látható záróanimáció - melyben Mona túléli a végjátékot - egy jópofa easter egg volt-e, és Max szerelme valóban halott, vagy előbbi állítás tükrében tovább dúlhat a románc. Meglátjuk, mindenesetre jó lenne, ha a mozifilmről hazaérve szépen elterpeszkedhetnénk a monitor előtt, és 5 év után újra leszámolhatnánk virtuálisan a rosszfiúkkal, pár vödör fájdalomcsillapítóval a főhős bendőjében.

(A képek a második részből származnak!)